Up 2 Date

Mohamed Salah siert cover Time met lijst 100 meest invloedrijkste mensen ter wereld

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mohamed Salah siert cover Time met lijst 100 meest invloedrijkste mensen ter wereld

Mohamed Salah is door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen van 2019. In een interview met het tijdschrift sprak de 26-jarige Egyptische voetballer over de druk die hij ervaart als rolmodel, hoe belangrijk zijn familie voor hem is en over het belang van vrouwenrechten in zijn cultuur.

Vrouwenrechten

"Ik denk dat we de manier waarop we vrouwen behandelen in onze cultuur moeten veranderen. Dat is niet optioneel", vertelt de Liverpool-speler, die zelf een 5-jarige dochter heeft. Nadat hij zag hoe vrouwen behandeld werden in zijn cultuur en het Midden-Oosten veranderde zijn kijk op gendergelijkheid: "Ik support de vrouwen meer dan ik eerst deed, omdat ik denk dat zij beter verdienen dan wat ze op dit moment krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rolmodel

"Mo Salah is een beter mens dan dat hij voetballer is. En hij is een van de beste voetballers ter wereld", schrijft Britse komiek John Oliver over Salah in Time. Salah zelf geeft in het interview aan dat hij trots is om een rolmodel te zijn. Hoewel hij wat druk voelde, heeft het er wel voor gezorgd dat hij een betere voetbalspeler werd. "Om de eerste Egyptenaar in deze situatie te zijn en dat niemand dit ooit eerder heeft gedaan, dat is wel iets bijzonders."

Covers

Salah is een van de zes mensen uit de lijst die de cover van Time Magazine mag sieren. De andere vijf covers zijn voor Dwayne Johnson, politicus Nancy Pelosi, tv-journalist Gayle King, actrice Sandra Oh en zangeres Taylor Swift. De volledige top 100 - waar onder meer Ozuna, Mahershala Ali, Ariane Grande, Chrissy Teigen en LeBron James in staan - kun je hier terugvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie