Up 2 Date

Appelsap noemt afzegging Famous Dex "klap in het gezicht"

foto: Appelsap
  1. Newschevron right
  2. Appelsap noemt afzegging Famous Dex "klap in het gezicht"

Aanstaande zaterdag vindt Appelsap Fresh Music Festival plaats in het Flevopark, maar helaas heeft headliner Famous Dex op het laatste moment afgezegd. Volgens de agent van de rapper mag hij niet buiten de Verenigde Staten reizen omdat zijn paspoort zou zijn ingetrokken. De organisatie noemt de afzegging een klap in het gezicht van iedereen die in de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt aan het evenement.

Vervanger?

In de social post van Appelsap is te lezen dat de organisatie er zelfs nu nog alles aan doet om een waardige vervanger te vinden voor Famous Dex. Gaat het ze in zo'n korte tijd lukken om een artiest te fixen die het gat van zaterdag zou kunnen opvullen? De good people van het festival doen in ieder geval hun best om een vervanger te vinden. Aan het einde van de social post bieden ze hun excuses aan en vragen om begrip in deze fucked up situatie die niemand zag aankomen. Famous Dex is er misschien niet bij, maar FunX en alle andere dope artiesten gelukkig wel!

Hoe komt het eigenlijk dat Amerikaanse artiesten vaak shows in Nederland afzeggen? En hoe vul je als organisatie zo'n gat in de line-up? Eva vroeg het allemaal aan muziekjournalist Timo Pisart. Hij denkt dat het gaatje wel gevuld kan worden met een andere Amerikaanse artiest of een Britse act, als er genoeg budget is. Over budget gesproken, dat is blijkbaar ook het grote verschil tussen een optreden in Europa en eentje in de Verenigde Staten. Dus even 6ix9ine als headliner fixen is moeilijker dan je denkt.

Ster advertentie
Ster advertentie