Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: Afgehakt hoofd in Amsterdam, 4 miljoen voor Nederlands muziektalent & meer

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: Afgehakt hoofd in Amsterdam, 4 miljoen voor Nederlands muziektalent & meer

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen.

Update: Inmiddels heeft de politie bevestigd dat het gevonden hoofd en lichaam behoort tot de 23-jarige Nabil Amzieb.

1. AFGEHAKT HOOFD IN AMSTERDAM-ZUID

In Amsterdam is woensdagochtend een afgehakt hoofd gevonden op straat. Het kan horen bij de 23-jarige man die gisteren werd aangetroffen in een brandende auto in Zuidoost. Het hoofd lag voor een shisha lounge aan de Amstelveenseweg.

Volgens de NOS lag het zo geplaatst dat het naar binnen keek bij de lounge. Een andere getuige wist het AD te vertellen dat het ging om een 'Marokkaanse' man. Het misdrijf kan te maken hebben met de Mocro-oorlog. Het café wordt gezien als een bekende ontmoetingsplek voor de Amsterdamse onderwereld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Zonsverduistering in Indonesië

In Indonesië was er vannacht een totale zonsverduistering. Het natuurverschijnsel trok massa's mensen. Het is 33 jaar geleden dat het op bepaalde plekken volledig donker was. Beautyblogger Janine Intansari uit Jakarta maakte er foto's van. Helaas kon zij vanuit haar locatie niet de gehele verduistering zien.

3. 4 Miljoen voor Nederlands muziektalent

De komende jaren wordt er meer dan 4 miljoen euro vrijgemaakt om Nederlands poptalent in het buitenland te promoten. Hiervoor gaan de muziekindustrie (Buma Cultuur) en de overheid (Fonds Podiumkunsten) samenwerken. Van 2017 tot 2020 maken zij samen jaarlijks 1 miljoen euro hiervoor vrij. Minister Jet Bussemaker van Cultuur heeft alvast 190.000 euro overgemaakt om het plan een kickstart te geven.

Ster advertentie
Ster advertentie