Up 2 Date

TikTok-ruzie loopt uit de hand: meisje (12) mishandeld door groep minderjarigen

foto: Unplash
  1. Newschevron right
  2. TikTok-ruzie loopt uit de hand: meisje (12) mishandeld door groep minderjarigen

Op de Noord Parallelweg in Helmond is een 12-jarig meisje vorige week door 5 minderjarige meisjes geschopt en geslagen. De aanleiding was een TikTok-haataccount dat over het slachtoffer was aangemaakt. Het meisje wilde hierover in gesprek gaan met de andere kinderen, maar dat liep uiteindelijk totaal uit de hand.

Haataccount

De mishandeling vond plaats nadat het slachtoffer een TikTok-filmpje over haar vriendinnen had gepost. Daar kwamen positieve reacties op, maar er verscheen ook een reactie van een haataccount dat over het meisje was aangemaakt.

Het slachtoffer had al gelijk een vermoeden wie de maker was van dat account en benaderde diegene meteen voor een gesprek. Vandaar dat ze ergens in de Brabantse stad hadden afgesproken, wel met de eis dat ze beide maar één vriendin zouden meenemen.

Vijf minderjarige meisjes

Het 12-jarig meisje hield zich aan die eis, maar het andere meisje niet. Toen het slachtoffer op de afgesproken locatie verscheen, waren er vijf meiden haar aan het opwachten. De meiden waren allemaal tussen de 11 en 13 jaar oud. ''Vrijwel direct werd ze door twee van hen geduwd en geslagen. De andere drie moedigden de vechtende meisjes aan en maakte filmpjes van de mishandeling'', vertelt de Politie van Helmond in een Facebookbericht.

De ruzie leek zo erg uit de hand te lopen dat een vrouwelijke getuige besloot in te grijpen. Ze heeft uiteindelijk weten te voorkomen dat het meisje nog erger werd mishandeld.

Ondanks het ingrijpen van de getuige liep het slachtoffer een hersenschudding, flink wat blauwe plekken en een bult op haar hoofd op. Ook heeft ze er mentale problemen aan over gehouden, zoals angstgevoelens, nachtmerries en flashbacks.

Onderzoek

Uit het onderzoek van de politie dat na het incident volgde kwam naar voren dat het haataccount een lokmiddel was om het meisje te kunnen mishandelen. ''We zien vaker dat onder andere pesten op social media het startpunt is voor dit soort ruzies en mishandelingen. Deze worden dan gefilmd en de beelden hiervan worden op social media gedeeld'', aldus de politie. Een kwalijke zaak volgens de politie. Ze roepen andere jongeren dan ook op hier niet aan mee te doen. ''Deel geen beelden op social media of in appgroepen, want het kan enorm veel impact hebben op de slachtoffers.''

Alle vijf de daders werden de afgelopen dagen met toestemming van de Officier van Justitie aangehouden en verhoord. Inmiddels zijn ze weer overgedragen aan de ouderlijke gezaghebbers. ''Zij zullen op een later tijdstip te horen krijgen welke straf zij zullen gaan krijgen voor deze mishandeling'', meldt de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie