Up 2 Date

Politie New York zoekt 62-jarige man na aanslag in metro

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie New York zoekt 62-jarige man na aanslag in metro

De politie in New York is op zoek naar 62-jarige man die mogelijk betrokken was bij de aanslag die gisteren plaatsvond in een metrostation in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Daarbij werden zeker 10 mensen geraakt door een kogel. In totaal raakten 29 personen gewond. Niemand is in levensgevaar.

50.000 dollar voor gouden tip

Het gaat om de 62-jarige Frank James, die wordt gezien als person of interest. Hij wordt dus nog niet gezien als de dader, maar de politie gaat er wel vanuit dat hij in ieder geval iets met het incident te maken zou kunnen hebben. Volgens de politie gaat het om een dakloze man. Dat werd geconcludeerd nadat zijn social media-accounts werden gecontroleerd.

James zou op social media onder meer geklaagd hebben over de New Yorkse burgemeester Eric Adams en dakloosheid. Uit voorzorg krijgt Adams extra politiebescherming. Voor de gouden tip die tot de arrestatie van de man leidt, wordt een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

33 keer geschoten

Volgens ooggetuigen droeg de dader een gasmasker en stak hij een rookgranaat af in een metrostel, waarna hij het vuur opende. Zowel in het metrostel als op een perron werden mensen beschoten. Hij zou volgens de politie zeker 33 keer geschoten hebben met een handwapen. Ook vond de politie een halfautomatisch handwapen met meerdere magazijnen, een kleine bijl en benzine in het metrostel.

Ster advertentie
Ster advertentie