Up 2 Date

Weet jij het antwoord op deze rekenopdracht voor 6-jarigen?

  1. Newschevron right
  2. Weet jij het antwoord op deze rekenopdracht voor 6-jarigen?

Dat een 6-jarige slimmer is dan jij, had je misschien niet verwacht. Toch wisten de meeste mensen het antwoord niet op deze rekenopdracht gericht op kinderen uit groep 3.

Verbaasd

Amerikaanse ouders postten de vraag uit het werkboek van hun kind op Facebook, omdat zij zich verbaasden over hoe moeilijk het was, meldt DailyMail. De opgave verbindt elke letter uit het alfabet aan een cijfer. Het is aan de kinderen om door creatief denken erachter komen welke letter hoort op de plek van de vraagteken. De familie daagde online vrienden uit om de opgave op te lossen.

Antwoord

Na urenlange discussie onder de Facebookpost legde één reageerder uit wat hij denkt dat het goede antwoord is. "Het gaat erom dat elke diagonale lijn bij elkaar opgeteld op hetzelfde uitkomt. Je neemt de waardes van S, B en G en telt die bij elkaar op. Je komt dan uit op 40. Dan trek je de waardes van B en P af van 40. " Het goede antwoord is volgens diegene 14, oftewel J.

Tevreden

De ouders van het kind waren overigens blij met de creatieve opdracht voor hun kind. "Ik denk niet dat de leraren verwachten dat iedereen dit snapt. Ik denk dat het een probleem was dat de kinderen moest uitdagen, dus daarom vind ik het fantastisch dat onze school deze opdracht meegeeft."

Kwam jij eruit?

Ster advertentie
Ster advertentie