Up 2 Date

Pas op: zomerstorm Francis komt eraan

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Pas op: zomerstorm Francis komt eraan

Nog niet zo heel lang geleden konden we nog genieten van zomers weer in ons kikkerlandje. Helaas moeten we nu langzamerhand toch weer gaan wennen aan het slechte weer. Heel slecht weer. Want shit is getting real deze woensdag door zomerstorm Francis.

75 t/m 100 km per uur

Volgens Weerplaza ligt Francis dinsdagochtend nog boven de Ierse Zee te chillen. In de komende 36 uur gaat hij richting Denemarken en komt hij dus eerst nog even 'gezellig' op bezoek in Nederland. Dinsdagavond begint de wind al flink toe te nemen, maar op woensdag gaat Francis uiteindelijk helemaal ham. "In het binnenland zijn zware windstoten mogelijk van 75 tot 100 km/uur. Ook in de ochtend blijft het onstuimig. Daarbij is het regenachtig in een groot deel van het land."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verzwakte bomen

De boodschap is duidelijk: blijf binnen en skip je wandeling door het park. Door de droogte dit jaar zijn veel bomen verzwakt, waardoor er mogelijk een aantal zullen omwaaien. Houd nog even vol tot donderdag, want dan wordt het gelukkig al beter. "Zo snel als dat de wind vanaf dinsdagavond weet toe te nemen, zo snel neemt deze later op woensdag ook weer af", meldt Weerplaza.

Ster advertentie
Ster advertentie