Up 2 Date

'Vier Duitsers opgepakt na verkrachting Nederlandse toeriste (19) op Kreta'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Vier Duitsers opgepakt na verkrachting Nederlandse toeriste (19) op Kreta'

Op het Griekse eiland Kreta zijn vier Duitsers gearresteerd nadat een Nederlandse toeriste (19) aangifte deed van verkrachting en poging tot verkrachting van een vriendin van haar. Dat melden Griekse media.

Mannentoilet

De verkrachting zou zondagnacht zijn gebeurd tijdens een avond stappen. In het populaire Chersonissos zouden de twee jonge Nederlandse toeristen (19 en 22 jaar oud) zijn meegegaan met de Duitse toeristen. De 19-jarige vrouw verklaarde aan de Griekse politie in een mannentoilet te zijn verkracht door een 23-jarige Duitser. Ook haar vriendin zou bijna zijn verkracht door een 21-jarige Duitser, maar zij slaagde erin hem van zich af te houden. De twee andere Duitsers waren erbij maar zouden niet hebben meegedaan.

meteen opgepakt

Nadat de Nederlandse toeristen zich hadden gemeld bij de Griekse politie, werden de vier Duitse mannen meteen opgepakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat de vrouwen nog niet om hulp hebben gevraagd. "Als ze dat alsnog doen, krijgen ze zeker bijstand van ons als ze dat willen", aldus een woordvoerster.

Ster advertentie
Ster advertentie