Up 2 Date

Bruidegom die bloedige aanslag Kabul overleefde: "Ik heb de hoop verloren"

  1. Newschevron right
  2. Bruidegom die bloedige aanslag Kabul overleefde: "Ik heb de hoop verloren"

Bij een zelfmoordaanslag op een bruiloft in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn het afgelopen weekend zeker 63 doden en 183 gewonden gevallen. De bruidegom, Mirwais Alani, overleefde de aanslag. In een interview met een lokale nieuwszender vertelt hij dat hij na deze tragedie nooit meer gelukkig zal worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik heb alle hoop verloren. Ik heb mijn broer verloren. Ik heb mijn vrienden verloren. Ik heb mijn familie verloren. Ik zal nooit meer blijdschap ervaren in mijn leven."

Van feest naar begrafenis

Het had een prachtig feest moeten worden voor de 26-jarige Mirwais en zijn aanstaande bruid, de 18-jarige Roeena. Maandenlang bereidden de families zich voor op de bruiloft. Op de dag zelf waren er bijna duizend mensen aanwezig. De mannen aan de ene kant, de vrouwen aan de andere. Terwijl het feest in de zaal van de mannen op gang kwam, veranderde alles binnen enkele seconden.

Rond half twaalf 's avonds liep er een zelfmoordterrorist de feestzaal van de mannen binnen en richtte daar een bloedbad aan. De aanslag werd later opgeëist door Islamitische Staat.

Shock

"Ik had deze ceremonie nooit georganiseerd als ik wist dat dit had kunnen gebeuren", vertelt de gebroken bruidegom een dag later. "We hebben helemaal niks gedaan, maar onze levens zijn compleet verwoest." Hoewel hij en zijn bruid de aanslag overleefden, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. "Mijn familie en mijn bruid zijn in shock. Mijn bruid blijft flauwvallen."

"Ik weet dat dit niet de laatste keer is dat Afghanen zullen lijden. Het lijden zal voortduren", zegt Mirwais moedeloos.

Ster advertentie
Ster advertentie