Naar homepage
Up 2 Date

UMCG waarschuwt jongeren voor levensgevaarlijk drankspel

foto: Instagram: endoscopie_umcg
  1. Newschevron right
  2. UMCG waarschuwt jongeren voor levensgevaarlijk drankspel

Verpleegkundigen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarschuwen jongeren voor de risico's van een levensgevaarlijk drankspel. Het spel houdt in dat deelnemers bierdopjes in een glas bier moeten gooien, waarbij iemand anders het glas moet leegdrinken als dit is gelukt. De verpleegkundigen melden op Instagram dat er al meerdere jongeren zijn binnengekomen die hierdoor een bierdopje hebben ingeslikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Kan geen toeval zijn'

Volgens Lisanne Kempinga, endoscopieverpleegkundige in het UMCG, kwamen er de afgelopen twee à drie weken in totaal drie jongeren binnen met een bierdopje in hun slokdarm. "Dat is voor ons echt veel. Dat kan geen toeval zijn. We zijn bang dat dit een rage gaat worden. Daar hebben we allesbehalve zin in", aldus Kempinga, die ook zegt dat de getroffen jongeren 's avonds of 's nachts binnenkwamen, onder invloed van alcohol. "Door de alcohol kunnen bepaalde reflexen worden uitgeschakeld. Het kan zijn dat de jongeren daardoor niet eens hebben doorgehad dat ze een bierdopje inslikten."

Schade

Op Instagram legt het UMCG uit wat er kan gebeuren als je een bierdopje inslikt. "De dop kan vast komen te zitten in je slokdarm of in je maag. Aangezien de doppen groot en scherp zijn, kan dit schade veroorzaken aan het weefsel van de slokdarm en de maag." De boodschap van het UMCG is dan ook duidelijk: "Niet doen! Dit is levensgevaarlijk."

Ster advertentie
Ster advertentie