Up 2 Date

Misselijkmakend 'Straf een moslim'-spelletje circuleert door Londen

foto: Twitter: TellMAMAUK
  1. Newschevron right
  2. Misselijkmakend 'Straf een moslim'-spelletje circuleert door Londen
De Londense politie heeft laten weten dat er een haatdragende brief door Londen circuleert. De brief roept op om deel te nemen aan de 'Nationale dag voor geweld tegen moslims' op 3 april. De brief beschrijft een spelletje waarmee je punten kunt verdienen door verbaal en fysiek geweld te gebruiken tegen moslims. Er worden expliciete voorbeelden gegeven, zoals extreem schelden, hoofddoeken wegtrekken en zuur gebruiken als wapen.

Politieonderzoek

De brief circuleerde op straat, maar werd ook online rondgestuurd. Het kwam per ongeluk terecht bij een moslimfamilie, die aangifte deed bij de politie. De politie doet nog onderzoek naar de verzenders van de brief.

Moslimhaat

Moslimbelangenorganisatie TellMAMA zet zich in tegen moslimgeweld en moslimhaat. Via Twitter roept de organisatie iedereen op om bewijsmateriaal te verzamelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Angst creëren

Iman Atta, directeur van TellMAMA, vertelt aan de Evening Standard dat ze vermoedt dat er nog veel maar haatzaaiende acties zullen volgen.

''Degenen achter de kwaadwillende brieven proberen angst te creëren binnen de moslimgemeenschappen. De dreigbrief met de titel 'Straf een moslim'-dag kan deel uitmaken van een grotere haatcampagne tegen moslims.''

Ster advertentie
Ster advertentie