Up 2 Date

Whatsapp heeft een nieuwe functie

  1. Newschevron right
  2. Whatsapp heeft een nieuwe functie

In Whatsapp kun je tegenwoordig groepsgesprekken aanmaken met maximaal 256 deelnemers. Met meer dan tweehonderd mensen kan een groepsapp natuurlijk onoverzichtelijk worden. Daarom heeft Whatsapp nu de tag functie in het leven geroepen. Zo kun je een bericht naar één specifiek persoon sturen. Om iemand te taggen typ je een '@' en vervolgens komt er een lijst met mogelijke personen die je kunt taggen. Klinkt goed, maar wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Voordelen

Het grote voordeel is dat er niet meer door het hele gesprek gescrolld hoeft te worden. Als er een bericht naar één of twee personen in een grote groepsapp gestuurd wordt, wordt er niet makkelijk meer overheen gelezen. Oftewel, groepsgesprekken worden minder negeerbaar.

Nadelen

En dat is dan ook meteen het nadeel. De meldingen voor deze functie kunnen namelijk niet uitgezet kunnen worden. Getagde personen krijgen hier altijd een melding van. Ook als het groepsgesprek op stil staat. De enige optie om de meldingen te ontlopen is het groepsgesprek uit te gaan. Of meldingen voor alle groepsgesprekken van Whatsapp uit te zetten.

Ster advertentie
Ster advertentie