Up 2 Date

Nog steeds grote protesten in Puerto Rico, ook Daddy Yankee doet mee

foto: Instagram: daddyyankee
  1. Newschevron right
  2. Nog steeds grote protesten in Puerto Rico, ook Daddy Yankee doet mee

In Puerto Rico wordt nog steeds fel geprotesteerd tegen gouverneur Ricardo Rosselló. Tienduizenden mensen gaan daar al bijna twee weken langs massaal de straat op om het aftreden van de gouverneur te eisen. Verschillende Puerto Ricaanse artiesten steunen de demonstraties. Zo cancelde Bad Bunny vorige week zijn tournee om in zijn land de straat op te kunnen gaan en ook Daddy Yankee laat op Instagram zien dat hij meedemonstreert.

RICKYLEAKS

De aanleiding voor de protesten is het uitgelekte chatgesprek van Ricardo Rosselló op de app Telegram. In de 899 pagina's die door het Puerto Ricaanse Center for Investigative Journalism naar buiten zijn gebracht, zijn verschillende seksistische en homofobe uitspraken van de gouverneur te lezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luis fonsi

Naast Bad Bunny, Daddy Yankee en Ricky Martin uiten meer Puerto Ricaanse artiesten op social media hun steun naar de protesten en het volk. Luis Fonsi deelde eerder al een foto van zichzelf met de vlag van zijn land, maar laat nu ook beelden van de demonstraties zien. Daarbij schrijft hij: "We zijn een volk met pijn, moe van hetzelfde, verontwaardigd, maar MEER VERENIGD DAN OOIT."

Ozuna

Ozuno uit zijn steun naar het Puerto Ricaanse volk vanuit Italië, maar kreeg toch wat kritiek van de Puerto Ricanen omdat hij zich niet expliciet uitspreekt tegen gouverneur Rosselló.

Wisin y Yandel

Ook het Puerto Ricaanse duo Wisin y Yandel delen verschillende beelden van de protesten met daarbij het verzoek aan Rosselló om af te treden. "Verlaat je trots en doe het voor Puerto Rico. Mijn land verdient het beste."

NIET VERKIESBAAR

Rosselló heeft (nog) niet laten weten te gaan aftreden. Wel heeft hij zijn excuses aangeboden. Volgens hem kwamen de ongepaste uitspraken die in de gesprekken te lezen zijn door de stress van zijn lange werkdagen. Ook maakte hij bekend zich volgend jaar niet opnieuw verkiesbaar te stellen en af te treden als voorzitter van de politieke partij PNP.

Ster advertentie
Ster advertentie