STER Advertentie
 • FunX NL
 • - Dance
 • - Slow Jamz
 • FunX Amsterdam 96.1 FM
 • - Arab
 • FunX Den Haag 98.4 FM
 • - Hip Hop
 • FunX Rotterdam 91.8 FM
 • - Reggae
 • FunX Utrecht 96.1 FM
 • - Latin
STER Advertentie

De pil kan je smaak in mannen veranderen

De pil kan je smaak in mannen veranderen

Donderdag 19 januari 2017 - 18:12 uur

Dat de pil negatieve effecten kan hebben op je lichaam, is inmiddels wel bekend. Zo kun je dikker worden of een slechte huid krijgen. Ook een lichte gedragsverandering kan voorkomen. Veel vrouwen herkennen de mood swings waar je last van kunt hebben. Maar wist je dat de pil ook je smaak in mannen kan veranderen? Rutger sprak met Estrella Montoya over de sociale effecten van de pil.

'Een andere smaak in mannen door de pil!?'

Depressiviteit

Vrouwen worden steeds kritischer over de pil. Het is algemeen bekend dat grote hoeveelheden hormonen niet erg goed voor je zijn, waardoor vrouwen op zoek gaan naar andere alternatieven. Er wordt meestal gesproken over de lichamelijke effecten, maar volgens Estrella zijn er ook genoeg geestelijke effecten die nog niet echt bekend zijn. Daarom wil ze dat in haar onderzoek verder uitzoeken.

''De pil kan ook effect hebben op de manier waarop je met angst omgaat. Je wordt minder gevoelig voor beloningen, waardoor je je minder goed over jezelf gaat voelen. En heftiger nog: je kunt er depressief van worden.''

Partnerkeuze

Dat is niet alles. De pil zou volgens het onderzoek dat Estrella doet aan de Universiteit Utrecht ook invloed hebben op je partnerkeuze. Het kan namelijk zo zijn dat je je minder aangetrokken voelt tot een man, wanneer je stopt met de pil. Andersom kan ook: misschien vind je je partner ineens een stuk knapper!

''Wanneer vrouwen de pil gebruiken, ze gaan een relatie aan en ze stoppen dan met de pil, kan de tevredenheid over de partner veranderen. Het kan dus zijn dat je ineens veel minder blij bent met je partner. Als de partner relatief aantrekkelijk is, kan een vrouw zich juist meer tevreden voelen.''

Prikkelbaar

Verschillende FunX-luisteraars herkenden zich in het verhaal van Estrella. Zo laat Mary weten dat ze vanaf haar 18e de pil slikte en zich steeds emotioneler ging voelen: ''Op mijn 22e ging ik samenwonen. Ik was eerst een gelukkig en vrolijk persoon, maar uiteindelijk ontzettend prikkelbaar.''

Condooms

Ook Sylvana merkte de invloed van de pil op haar gemoedstoestand. Ze was erg geschrokken door wat Estrella zei, maar daardoor viel wel alles op z'n plek. Ze is dan ook vastbesloten om de pil in te ruilen voor condooms.   

''Ik ben vaak down, niet per se depressief. Maar ik maak over alle kleine dingen ruzie.''

'FunX luisteraar over de pil: 'Door de pil maak ik ruzie om alle kleine dingen''

Wil je Estrella helpen in haar onderzoek? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.31070-de-pil-kan-je-smaak-in-mannen-veranderen"}