FunX Utrecht

Jongetje (4) stapt in auto van ouders en ramt twee auto's in Utrecht

foto: Politie Utrecht
  1. Newschevron right
  2. Jongetje (4) stapt in auto van ouders en ramt twee auto's in Utrecht

Een iets te enthousiast 4-jarig jongetje is afgelopen weekend in de Utrechtse wijk Overvecht in de auto van zijn ouders gestapt, waarna hij twee geparkeerde auto's ramde. De politie spreekt op Instagram over de ontdekking van de "nieuwe Max Verstappen".

In pyjama en blote voeten

Agenten kregen zaterdag een melding van een ooggetuige over een kindje die in z'n pyjama en op blote voeten helemaal alleen ronddwaalde. Aangezien de ouders van het jongetje nergens te bekennen waren, nam de politie hem mee naar het politiebureau. Daar kreeg het jochie een troostbeertje en wat warme chocolademelk.

'Heel ondernemend'

Niet veel later kreeg de politie een melding van een auto die twee geparkeerde auto's geraakt zou hebben. De automobilist was echter nergens te bekennen. Na wat onderzoek bleek de auto op naam van de moeder van het 4-jarige jongetje te staan. De politie nam daarna meteen contact met haar op. "Zij vertelde dat haar kind heel ondernemend is. Via de telefoon sprak zij met het kind en vervolgens zagen wij dat hij met zijn handen een botsing gebaarde en een stuurbeweging maakte", schrijft de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even geshowd hoe het werkt

Na het verhaal van het jochie besloot de politie samen met hem en zijn moeder naar het voertuig te lopen. "Bij de auto vroegen we of het kind kon laten zien hoe de auto werkte", schrijft de politie. "Het kind maakte met de sleutel de auto open en stopte de sleutel in het contact. Hij startte de auto, ging met zijn linker voet naar de koppeling en trapte het gas in."

Het jongetje bleek wakker te zijn geworden toen zijn vader naar zijn werk ging en pakte toen de autosleutel om een rondje te rijden. "Hierbij werden de twee geparkeerde auto's geraakt. Het kind is vervolgens uitgestapt en is in zijn pyjama weggelopen. Gelukkig is het avontuur van deze mini-coureur met een sisser afgelopen", aldus de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie