FunX Utrecht

FC Utrecht-speler Redouan El Yaakoubi: "Veel jongeren weten niet hoeveel ze uit het leven kunnen halen"

  1. Newschevron right
  2. FC Utrecht-speler Redouan El Yaakoubi: "Veel jongeren weten niet hoeveel ze uit het leven kunnen halen"

Het komende seizoen mag Redouan El Yaakoubi uitkomen voor het beloftenelftal van FC Utrecht in de Jupiler League. Vorig seizoen speelde hij nog bij amateurclub V.V. De Meern, maar de 21-jarige Overvechter tekende onlangs een contract bij Jong FC Utrecht. Reporter Laila sprak met de voetballer.

Hard werken

Redouan besteed niet alleen veel tijd aan voetbal, maar studeert ook bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht én hij doet vrijwilligerswerk. Daarnaast is het voor hem belangrijk om genoeg tijd aan zijn zussen en ouders te besteden: "Zij verdienen ook mijn tijd en aandacht."

Voor Redouan is hard werken belangrijk. Volgens hem weten veel jongeren niet hoeveel ze uit het leven kunnen halen door hard te werken.

"Ik denk dat wij als jongeren de toekomst in handen hebben op dit moment. We moeten een steentje bijdragen aan de maatschappij."

EErste

De 21-jarige voetballer heeft een 1-jarig contract bij FC Utrecht getekend. Hij hoopt dat hij na een jaar volwaardige speler van de eerste selectie kan worden. Toch blijft Redouan naast het voetballen doorstuderen aan de universiteit, omdat hij geen risico wil lopen dat het misgaat: "Wie zegt dat ik het red en ooit speler wordt van het eerste? Wie zegt dat ik gezond blijf?"

"Ik heb nog niks en die instelling wil ik bewaren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie