FunX Utrecht

Gökmen T. rechtszaal uitgezet na kwetsende opmerking tegen slachtoffer

  1. Newschevron right
  2. Gökmen T. rechtszaal uitgezet na kwetsende opmerking tegen slachtoffer

Gökmen T. is ook vandaag uit de rechtszaal verwijderd. Vandaag maakte de 38-jarige verdachte een kwetsende opmerking tegen een slachtoffer die de aanslag overleefde. Maandag moest hij de zaal verlaten nadat hij naar zijn eigen advocaat spuugde.

"Jammer"

De 21-jarige Eline die in haar rug werd geschoten door de verdachte, lag negen dagen in coma. De vrouw overleefde de aanslag en vertelde dapper tegen T. dat hij haar niet klein heeft gekregen: "Terwijl ik op de grond lag te creperen van de pijn en aan het leegbloeden was, probeerde ik in mijn vingers te knijpen." Tegen T. zei ze: "Gelukkig sta ik sterk in mijn schoenen. Gökmen, je hebt me niet verslagen." De verdachte schreeuwde daar vervolgens doorheen en zei "jammer dat ik je niet kapot heb gemaakt."

Uit de zaal gezet

Voor de voorzitter van de rechtbank was toen de maat vol. Gökmen werd direct hardhandig de zaal uit gezet en de voorzitter gaf aan dat hij niet meer wil dat Gökmen T. in de zaal gaat zitten. "Ik wil niet dat de orde op deze manier verstoord wordt", zei hij.

Rechtszaal huilt

Verslaggeefster Lisa van der Wal van Nu.nl was aanwezig in de rechtszaal. Zij vertelde Gilly in Jouw Stad Utrecht dat het een emotioneel moment was toen Gökmen T. "jammer" zei. Eline begon volgens de journalist te huilen, nadat de verdachte uit de zaal was. En ook de aanwezige nabestaanden en journalisten zouden gehuild hebben. Volgens haar is het een bizarre man die er echt van geniet.

"Ik lach het laatst"

De vader van Roos, een van de slachtoffers, las ook een dappere verklaring voor waarin hij flink uithaalde naar Gökmen T. Hij zei onder andere "Je kan zitten lachen, maar ik lach het laatst. Als je begraven wordt stamp ik nog eens op je graf."

Zieke daden

De vader van Roos benadrukte ook dat T. zijn eigen familie te schande heeft gemaakt: "Jouw eigen broer heeft je aangegeven bij de politie. Dat zegt alles. Dat zegt mij ook dat ook jouw familie zich kan distantiëren van jouw zieke daden. Jouw broer verdient daarvoor respect, iets wat jij nooit maar dan ook nooit meer verdient."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STRAFEIS

Dit was de tweede dag van het inhoudelijke proces. Er staan vier dagen voor in de planning. Donderdag volgt waarschijnlijk de strafeis.

Ster advertentie
Ster advertentie