FunX Utrecht

Vierde slachtoffer schietincident Utrecht overleden

  1. Newschevron right
  2. Vierde slachtoffer schietincident Utrecht overleden

Een van de slachtoffers van de schietpartij die vorige week maandag in een tram op het Utrechtse 24 Oktoberplein plaatsvond, is bezweken aan zijn verwondingen. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier slachtoffers

Er zijn nu in totaal vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Daarnaast ligt er nog een zwaargewond slachtoffer in het ziekenhuis. Een andere zwaargewonde persoon heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Viervoudige moord of doodslag

Gökmen T., wordt nu verdacht van viervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk en bedreiging met een terroristisch oogmerk. Daarnaast wordt hij verdacht van bedreiging met een terroristisch oogmerk. De 37-jarige verdachte zit momenteel in voorarrest. Op 5 april zal de raadkamer een beslissing nemen over de verlenging van zijn voorarrest met een maximum van negentig dagen.

Herdenking

Duizenden mensen verzamelden zich het afgelopen weekend op het Jaarbeursplein om hun medeleven te tonen aan de slachtoffers en nabestaanden van de verschrikkelijke gebeurtenis op het 24 Oktoberplein. Burgemeester Jan van Zanen sprak de aanwezigen bemoedigende woorden toe: ''Het was een dag die je nooit hoopt mee te maken. En tegelijkertijd een dag van grote saamhorigheid, compassie en medemenselijkheid. Het bewijs dat we elkaar in Utrecht vinden in tijden van nood.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie