FunX Utrecht

Het oneens zijn met je eigen partij #isookpolitiek

  1. Newschevron right
  2. Het oneens zijn met je eigen partij #isookpolitiek
Het vinden van een passende baan wordt steeds moeilijker, laat staan het krijgen van een vast contract. Er is nu zelfs een nieuwe wet waarbij twee losse contracten worden aangeboden en daarna moet je het zelf maar uitzoeken. Hoewel deze initiatiefwet vanuit de SP kwam, houdt Nicole van Gemert, die raadslid is van deze partij, haar hart vast voor de eventuele gevolgen.

De wet is bedoeld om werknemers eerder een vast contract aan te kunnen bieden, maar het heeft een keerzijde. "Ik ben eigenlijk bang dat mensen door deze wet er na twee jaar eruit geknikkerd worden in plaats van na drie jaar." Deze uitspraak deed Nicole in Sound of the City Utrecht. Tijdens de uitzending ging ze in debat met Eva van Esch, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Utrecht.

Volgens Eva kan de wet je juist stimuleren om extra je best te gaan doen als werknemer. "Als je weet dat aan het einde van die twee periodes misschien een vast contract op je staat te wachten, zou ik in ieder geval wel alles inzetten om dat te regelen. Om m'n werkgever ervan te overtuigen dat je me niet zomaar weg kan gooien."Luister hieronder het hele debat terug:Ster advertentie
Ster advertentie