FunX Utrecht

Bewoners Utrechtse Overvecht verzetten zich tegen terugkeren prostitutiezone

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bewoners Utrechtse Overvecht verzetten zich tegen terugkeren prostitutiezone

De Utrechtse wijk Overvecht heeft niet bepaald een goede naam. De bewoners van de buurt zijn dat beu en ze willen af van het slechte imago. De gemeente heeft nu echter besloten een prostitutiezone terug te laten keren in de wijk en ook zijn er plannen voor een nieuwe coffeeshop. De Overvechters zijn daar niet zo blij mee. Een van hen is Merel en zij vertelde aan FunX meer over deze plannen.

prostitutiezone

Merel vertelt dat ze met plezier in Overvecht woont, maar geeft toe dat het wel een lastige wijk is met veel criminaliteit. Ze snapt daarom niet waarom de gemeente dit soort besluiten neemt, terwijl ze de wijk juist willen verbeteren en weer goed op de kaart willen zetten. Merel begrijpt het argument dat je prostitutie het best kan legaliseren en controleren, maar de keuze om zo'n zone dan in Overvecht te plaatsen vindt ze, ondanks de beloftes over goede controles, nogal krom. "Ze brengen het alsof het een goede investering is voor Overvecht. Zeker met die coffeeshop, dan komt er leven in." Merel denkt echter eerder dat ze de zone liever niet in een andere buurt willen plaatsen en daarom maar voor het toch al niet zo fraaie Overvecht kiezen.

Petitie

De bewoners van Overvecht zijn een petitie gestart tegen het terugkeren van de prostitutiezone. Inmiddels is die al meer dan 3500 keer ondertekend.

Ster advertentie
Ster advertentie