FunX Utrecht

"Verslaafden liggen niet alleen achter het station"

  1. Newschevron right
  2. "Verslaafden liggen niet alleen achter het station"
Jongeren met een verslaving uit de omgeving van Utrecht kunnen tegenwoordig terecht bij B-Open. Een nieuwe jeugdkliniek van Centrum Maliebaan in Bilthoven. FunX reporter Anne-Meike ging langs en vroeg Simon van de kliniek, hoe groot het verslavingsprobleem is bij jongeren.

Centraal Station

Verslaafden kloppen massaal aan bij de jeugdklinieken, maar wat is een verslaafde eigenlijk? Volgens Simon gaan veel mensen daar al de fout in: "Verslaafden zijn niet alleen de mensen achter het Centraal Station, maar het komt juist voor in alle rangen en standen of leeftijden. Je achtergrond maakt daarvoor niet uit."

Forza

Tijdens de opening van B-Open was er een optreden van rapgroep Forza. Ze hebben speciaal voor de kliniek een nummer geschreven over het drugsprobleem en lieten die horen aan Anne-Meike. "We doen mee aan dit project om jongeren te laten zien wat drugs met je kan doen," aldus Achi-boy van Forza.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71209147"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie