Video

Doorzetter Denise Kielholtz gaat voor de wereldtitel | De Gym Van - Afl. 4

  1. Newschevron right
  2. Doorzetter Denise Kielholtz gaat voor de wereldtitel | De Gym Van - Afl. 4

Elk hoekje dat je ziet, elke bokszak en elk gewicht herinnert Denise Kielholtz in De Gym Van aan bloed, zweet en tranen. Miss Dynamite vertelde FunX-reporter Laila in alweer de vierde aflevering van de YouTube-serie hoe ze kennismaakte met kickboksen door legende Lucia Rijker. Ook vertelt Denise dat ze een beter mens en vechter is geworden door haar man Hesdy Gerges en waarom haar bewijsdrang belangrijk is geweest in haar succesvolle vechtsportcarrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anders dan andere meisjes

Denise maakte als negenjarig meisje kennis met vechtsporten. Haar vader wilde dat al zijn kinderen zich konden verdedigen en schreef haar daarom in bij judo. Ze merkte al snel dat ze goed was in judo en daar kampioen in wilde worden. Ze bleek ook talentvol: "De meester zei al snel dat ik anders was dan andere meisjes. Bij mijn eerste toernooi lagen alle meiden binnen tien seconden plat op hun rug. Ik wilde overal de eerste en beste in worden."

Bewijsdrang vooral voor mezelf

Die bewijsdrang die Denise altijd al heeft gehad, heeft ze naar eigen zeggen te danken aan haar vader. Hij steunde haar altijd, maar was ook kritisch. Daardoor bleef zij ook altijd gaan voor het maximale. "Ik wilde altijd beter. Die bewijsdrang is niet alleen voor de rest, maar vooral voor mezelf. Ik ben juist heel blij dat mijn vader mij zo heeft opgevoed. Dat heeft mij toch gebracht waar ik nu ben."

Lucia Rijker

Denise is inmiddels al meerdere keren kampioen geworden in het kickboksen, maar ze begon pas op haar zeventiende aan deze sport. Dat kwam door een wedstrijd van Lucia Rijker. "Ik zag een vrouw met ingevlochten haar winnen op televisie. Lucia Rijker. Toen ben ik naar een schooltje bij mij in de buurt gegaan om te kickboksen. Na twee maanden vocht ik mijn eerste wedstrijd en die won ik ook." Denise Kielholtz bleek een echte doorzetter. In de jaren die volgden vocht ze voor verschillende kickboksorganisaties en won ze meerdere wereldtitels. Zelfs in moeilijke tijden bleef ze volhouden: "Juist de mensen die doorbijten en doorzetten, beter willen en meer willen, daar worden boeken over geschreven", zei ze daarover bij FunX.

Moeilijke periode

Ondanks het sportieve succes, kwam Denise in 2014 toch in een zeer moeilijke periode terecht. Onderweg naar de weging van haar titelgevecht, kreeg haar man Hesdy Gerges te horen dat hij mogelijk 4,5 jaar de gevangenis in moest. "We kwamen toen bij de weging aan. Iedereen was stil en zei niets. We voelden een soort nare energie." Dat bleek niet voor niets. Denise kreeg van de organisatie te horen dat Hesdy die dag niet in haar hoek mocht staan. Ook mocht hij niet naar het kickboksgala komen.

Denise weigerde te vechten, maar Hesdy wist haar te overtuigen om het juist wel te doen. Hij heeft zijn vrouw er zo doorheen gesleept en gemotiveerd dat ze juist wel ging vechten. Gelukkig maar, want Denise vocht, won en ging er vandoor met de wereldtitel. Die periode vergeet ze overigens niet snel: "We zijn door alles nog dichter naar elkaar toegegroeid, in voor en tegenspoed. Ik ben nog meer gelukkig en happy. Ons gezin is heel sterk op alle vlakken."

Overstap naar MMA

Ondanks haar liefde voor kickboksen besloot Denise in 2016 MMA (Mixed Martial Arts) te proberen. Ze verloor haar eerste wedstrijd door een armklem en zat daar lang mee. Denise Kielholtz dacht dat MMA niets voor haar was en ging weer kickboksen. Nadat ze weer kickbokskampioen werd, deed Bellator haar een aanbod om toch MMA te gaan doen. Ze nam de wedstrijd aan, won die en heeft sindsdien zeven MMA-wedstrijden gevochten en daarvan vijf gewonnen. De laatste wedstrijd won ze afgelopen februari in Amerika en sindsdien staat Miss Dynamite tweede in de ranking van Bellator, dus de titelwedstrijd komt er volgens haar snel aan.

Ster advertentie
Ster advertentie