Video

Rotjoch bij Edison Awards: "Raar dat Frenna niet is genomineerd als beste popartiest"

  1. Newschevron right
  2. Rotjoch bij Edison Awards: "Raar dat Frenna niet is genomineerd als beste popartiest"

De Edison Awards zijn maandagavond voor de zestigste keer uitgereikt. Josylvio, Maan en Snelle wonnen alle drie een award. FunX-reporter Zoë Livay was ook aanwezig en sprak naast de winnaars ook met Henkie T, Rotjoch, Glen Faria, Moeman, Najib Amhali en onze eigen Fernando.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dromen waarmaken als Josylvio

Josylvio vertelde FunX dat hij de Edison voor zijn album Gimma in de categorie hiphop niet verwacht had. "Ik stond met een bek vol tanden. Ik kom uit de goot samen met Esko. We hadden niks en begonnen in een garagebox. Ik had nooit verwacht dat mijn droom realistisch zou kunnen zijn. Ik heb het waargemaakt, dus jij kan het ook."

Bekroning voor Snelle

Snelle vond de rode loper spannender dan de avond zelf. De rapper van Scars en Reünie was drie keer genomineerd en pakte uiteindelijk de prijs voor 'beste nieuwkomer'. "Een hele mooie award om te winnen. Ik denk ook wel dat wij een van de betere nieuwkomers waren dit jaar. Heel vet, zo'n bekroning," aldus Snelle.

Maan blij met vakjury

Maan is ook heel blij met haar prijs in de categorie pop. En dan vooral omdat ze uitgekozen is door een vakjury. "Ik kan het nog niet geloven. Misschien is het de eerste en de laatste, maar ik heb er een gepakt!"

Hiphop is ook pop

Toch mag er ook een kanttekening geplaatst worden bij de Edisons. Glen Faria vindt het bijvoorbeeld vreemd dat hiphop niet onder de categorie pop valt. Ook Rotjoch heeft daar iets over te zeggen: "Ik vind het raar dat bijvoorbeeld Frenna niet genomineerd is als beste popartiest. Hij hoorde sowieso die nominatie te krijgen."

Ster advertentie
Ster advertentie