Video

YannO: "Ik wil meer vertellen over Afrika, mensen hebben een verkeerd beeld"

  1. Newschevron right
  2. YannO: "Ik wil meer vertellen over Afrika, mensen hebben een verkeerd beeld"

YannO heeft indruk gemaakt tijdens zijn deelname aan FunX Talent: Summer Vibes. Niet gek dat hij er met de winst vandoor ging. Toen hij zijn track Ferrari deed, explodeerde alles. Hij werd zelfs de Nederlandse Maître Gims genoemd. Maar hoe nu verder? Wat wil hij bereiken en heeft hij een specifiek doel voor ogen als artiest? Dat vertelt YannO in een nieuwe aflevering van Behind The Scenes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

twijfel

Hoewel YannO veel aan FunX Talent heeft gehad, wilde hij in eerste instantie niet meedoen. "Ik dacht, nee man, ik ga niet voor mensen staan die mij gaan vertellen hoe ik moet denken en doen." Maar al snel volgde een andere gedachte: "Wat heb ik te verliezen?"

niet slapen

YannO is blij dat hij heeft meegedaan aan FunX Talent. Zo blij dat hij zelfs niet kon slapen toen Ferrari - het eigen nummer dat hij live in de show deed - explodeerde. "Ik kon het niet geloven toen ik de views omhoog zag gaan. Ik zag mijn volgers omhoog gaan. Alles gebeurde in anderhalve maand. Labels die kwamen naar me toe omdat ze me graag wilden ontmoeten. Ineens was het: Bam!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

duidelijke focus

Toch weet YannO zijn hoofd koel te houden. Hij heeft een duidelijk doel voor volgend jaar: "Elk festival in Nederland te pakken die er maar bestaat." Maar de focus ligt nu meer op studiosessies. Veel muziek maken en dan pas optreden. "Alles is in een keer geëxplodeerd, waardoor je jezelf ook kan verliezen als je niet de juiste stappen maakt. De optredens komen wel."

vergelijking Maître gims

In de periode dat YannO meedeed aan FunX Talent werd hij veel vergeleken met de Franse superster Maître Gims. En dat is een groot compliment, maar voor YannO tot op zekere hoogte. "Maître is goed, maar ik ben toch YannO en dat gaan mensen ook zeker wel horen. Ik heb een bepaalde gekkigheid die mensen nog niet hebben gezien."

Meer Afrika, meer roots

De Congoleze YannO is van plan om eerst een paar losse singles te droppen. Daarna komt zijn EP. En hij heeft een duidelijke boodschap die hij met zijn muziek wil gaan overbrengen. "Ik wil ook heel veel vertellen over Afrika, want mensen hebben een heel verkeerd beeld van Afrika. Dat als je Afrikaans bent je uit een hut komt en een leeuw in de achtertuin heb lopen ofzo. Maar dat is het niet. Het zijn de roots die ik naar voren wil halen."

Ster advertentie
Ster advertentie