Video

Voetballer JayRoy Grot over dealen met boze fans: "Dat vat je wel persoonlijk op"

  1. Newschevron right
  2. Voetballer JayRoy Grot over dealen met boze fans: "Dat vat je wel persoonlijk op"

De twintigjarige JayRoy Grot speelde tot een jaar geleden in Engeland, maar door onzekerheid, eenzaamheid en andere tegenslagen is hij weer terug in Nederland. Momenteel speelt hij bij VVV-Venlo en werkt hij aan zijn zelfvertrouwen. In een openhartig gesprek met FunX-reporter Laila Khatiri vertelt JayRoy over zijn carrière tot nu toe, zijn dromen en hoe het is om te moeten dealen met boze fans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NEC

JayRoy begon al op zijn vijfde met voetballen. Na een tijdje had hij geen zin meer om te gaan trainen, maar toen hij een keer met zijn goede vriend meeging naar zijn voetbaltraining, herontdekte JayRoy zijn liefde voor de sport weer. Hoe verder hij kwam met het voetbal, hoe meer hij ging nadenken over wat hij er eigenlijk mee wilde. Hij bleek namelijk talent te hebben, want op zijn tiende hadden er al meerdere clubs interesse in hem. Uiteindelijk koos hij om bij NEC te gaan spelen, een club waar hij zich fijn voelde.

Boze fans

Bij NEC speelde Grot zeven jaar in de jeugd en op zijn zeventiende maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Hij deed het erg goed bij de Nijmeegse club, maar helaas degradeerde hij op 28 mei 2017 met NEC naar de Eerste Divisie. JayRoy noemt het een heftige periode. "Op een gegeven moment kwamen er zelfs supporters onze kleedkamer binnen." De boze supporters riepen de spelers op om hun best te doen. "Dat was wel intimiderend."

Eenzaam

JayRoy verhuisde uiteindelijk naar Engeland om bij Leeds te gaan spelen. "Ik was blij met het aanbod en natuurlijk heb ik die kans gepakt." Hij vond het geweldig om bij een Engelse club te spelen, maar in die periode ging het niet zo goed met hem. "Ik was alleen thuis en ging alleen trainen, eten, playstationen en slapen. Zo ging het op een gegeven moment en dan voel je je wel eenzaam."

Bergafwaarts

Die eenzaamheid leidde tot minder goede prestaties op het veld. Grot speelde niet veel en mocht alleen soms invallen. "Toen ging het bergafwaarts." Hij kon niet langer waarmaken wat er van hem verwacht werd. "Dat je eigen supporters die je horen te steunen dan tegen je zijn, dat vat je wel persoonlijk op." Hoewel hij wel wist dat hij kon voetballen, kwam het er niet uit.

"Dan ga je aan jezelf twijfelen. Ik durfde geen fouten meer te maken. Een foute pass daar kon ik al heel lang mee zitten."

Familie

Dit jaar is JayRoy weer terug in Nederland, want hij is uitgehuurd aan VVV-Venlo. Grot is blij dat hij nu weer dichtbij zijn familie is, want hij noemt zichzelf een echte familieman. Dat betekent echter niet dat zijn Engelse droom vergaan is: "Ik heb het even in de wacht gezet." Dat hij is opgenomen in de selectie voor jong Oranje ziet JayRoy als een teken dat het weer de goede kant op gaat met hem.

"Ik wil hard werken voor mijn familie om terug te geven wat ze voor mij hebben gedaan."

Ster advertentie
Ster advertentie