Video

Kingsley Ehizibue: "God heeft een plan voor mij in het leven"

  1. Newschevron right
  2. Kingsley Ehizibue: "God heeft een plan voor mij in het leven"

Kingsley Ehizibue speelt al sinds zijn jeugd bij PEC Zwolle. In 2019 kreeg hij de kans om een mooie deal met een Italiaanse club te tekenen, maar zag daar op het laatste moment vanaf. Zijn geloof speelde een belangrijke rol in deze beslissing. De 24-jarige voetballer vertelt er openhartig over in gesprek met FunX-reporter Laila voor een nieuwe aflevering van Het Pleintje Van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jeugd

Ehizibue werd in Duitsland geboren. Zijn ouders, beiden geboren in Nigeria, namen hem op zijn derde mee naar Nederland. Daar groeide hij op tot een vrolijke jongen met een grote liefde voor het voetbal. Zijn vrienden omschrijven hem als iemand die altijd te laat was, maar ook als iemand die zijn hart op de goede plek heeft.

Op zijn twaalfde werd hij gescout en mocht hij meetrainen bij PEC Zwolle. "In die tijd kwam ik aan in een zwembroek", vertelt Kingsley. Hij had het thuis niet breed en had daarom niet de juiste voetbalkleding. "In die tijd hadden we niet veel, maar we hadden elkaar. Ik denk dat dat de kracht van onze familie is."

Trainen

Kingsley kreeg bij PEC Zwolle de bijnaam 'skinny', omdat hij zo dun was. Hij bleek dan uiteindelijk ook niet sterk genoeg en kon daarom niet verder bij de club. Hoewel dat zeker een tegenslag voor hem was en hij aan zichzelf begon te twijfelen, liet hij zich niet tegenhouden om zijn droom te bereiken. Hij begon te trainen om zichzelf sterker te maken. Twee jaar later werd hij opnieuw gescout en ditmaal wel aangenomen.

Geloof

Op zijn 19e debuteert Kingsley bij het eerste van PEC Zwolle. In die tijd raakt hij zijn focus kwijt. "Ik was zoekende. Ik dacht toen dat ik God niet nodig had, dat ik alles op eigen kracht kon." Dat pakte echter niet goed uit. Op een gegeven moment speelde Ehizbue niet meer. "Ik was toen heel negatief, terwijl ik normaal heel positief ben."

Hij besloot om God weer op de eerste plaats in zijn leven te zetten. Hij besteedde elke dag een uurtje tijd om zich te verdiepen in de Bijbel en sloot zich aan bij een christelijke club die regelmatig bijeenkomt om met elkaar over het geloof te praten.

Het plan van god

In 2019 kon hij een miljoenendeal bij de Italiaanse club Genoa sluiten. "Toen ik de cijfers zag, dacht ik van: 'Ja, ik ga sowieso tekenen!', alles was goed geregeld." Toch zag Kingsley er op het laatste moment van af. "Mijn hart was er op dat moment niet mee eens."

"Als ik Zwolle zou verlaten en ik kan een hogere stap maken, dan zou ik dat graag doen. Sommige mensen denken misschien was je bang om Zwolle te verlaten, maar dat was niet zo. God heeft een plan voor mij in het leven en dat pad probeer ik te volgen."

Ster advertentie
Ster advertentie