Video

Carlos Lens sloopt o.a. Fernando, Ouassima en Lauwtje voor Dam tot Damloop

  1. Newschevron right
  2. Carlos Lens sloopt o.a. Fernando, Ouassima en Lauwtje voor Dam tot Damloop

FunX vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor het kankeronderzoek en zet zich daarom het komende jaar in voor het KWF. Om precies te zijn voor jongeren. Jongeren vormen misschien niet de grootste groep patiënten, maar hun leven wordt compleet overhoop gegooid terwijl ze in de bloei van hun leven zitten. FunX zal daarom een jaar lang op verschillende manieren aandacht besteden aan deze verschrikkelijke ziekte. Onder andere door mee te doen aan de Dam tot Damloop die op 23 september plaatsvindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rennen voor het kwf

Fernando, Ouassima, Lauwtje, Hansie, RBDjan en vele anderen trainen al weken voor de Dam tot Damloop. Personal trainer Carlos Lens probeert hen zo fit mogelijk te maken, zodat ze kunnen rennen voor het onderzoek tegen kanker. ''Mijn oom is eraan overleden en ik vind het gewoon heftig'', laat Lauwtje weten. ''Mijn tante heeft borstkanker gehad en dat was zo heftig dat ze haar borst moest laten amputeren'', aldus Ouassima. Het trainen vergt behoorlijk wat uithoudingsvermogen. Dat is toch lastig voor een deelnemer die net terug is van vakantie en een ander die het net iets te gezellig heeft gehad na het geven van shows.

''Het uptempo rennen en bij elkaar blijven, is zwaar, maar toch wel motiverend.''

Doneren

De deelnemers verzamelen voor de Dam tot Damloop geld in voor het KWF. Als jij de movement ook wil steunen, kun je hier een donatie doen.

Ster advertentie
Ster advertentie