Video

Dylisa: "Chivv komt keihard op mijn EP 'Dagboek 2'

  1. Newschevron right
  2. Dylisa: "Chivv komt keihard op mijn EP 'Dagboek 2'

Als je Dylisa nog niet kent, wordt het tijd dat je haar grootste hits Gevoel, Slow Wine en Motion gaat checken op YouTube. FunX-reporter Ouassima was een tijdje geleden al onder de indruk en ging daarom langs in Amsterdam-West om haar beter te leren kennen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto's maken in Suriname

De carrière van Dylisa is het afgelopen jaar in een sneltrein beland. De streams en views schoten omhoog, maar ze merkte pas in Suriname hoe populair ze was. "Mijn ogen waren nog niet geopend, maar toen ik in Suriname was, werd het heftig. Overal waar ik liep, moest ik foto's maken met mensen. Gewoon in een ander land hè!" Toch zegt ze dat die extra druk haar weinig doet. Ze ziet het als een onderdeel van haar werk.

Motivator: papa

Dylisa vertelde Ouasssima dat haar vader de persoon is die haar adviseerde en motiveerde om iets met haar muzikale talent te doen. Dochter of niet, hij blijft kritisch om het beste uit zijn dochter te halen. Als voorbeeld geeft Dylisa dat ze soms denkt dat ze een dikke tune te pakken heeft, terwijl haar vader dan precies het tegenovergestelde denkt. Toch lijken ze in sommige opzichten ook onwijs op elkaar: "Hij is net als ik: koppig. Wij willen altijd gelijk krijgen."

Chivv

De tracks van Dylisa gaan hard, maar dit jaar wil ze pas echt gaan knallen: "2020 is sowieso Dylisa season!" Er komen volgens haar dan ook veel dope dingen aan zoals haar EP Dagboek 2. Dylisa liet Ouassima alvast een voorproefje horen van wat tracks en vertelde ook over een gastbijdrage die heel speciaal voor haar is, omdat het spontaan is ontstaan: "Chivv komt heel hard op een track. Het was superlit om met hem te werken. Het was niet gepland, dus echt heel spontaan."

Wat Zeg Je Me

Voordat Dagboek 2 uitkomt verrast Dylisa haar fans nog met tracks zoals Wat Zeg Je Me die ze op Valentijnsdag uitbrengt. Waar je misschien een romantische track verwacht, kwam de Amsterdamse juist met een keiharde tune over een break up. Toch had ze meer moeite met het schieten van de clip: "De clip opnemen was leuk, maar ook heel eng omdat ik moest acteren. Ik vind acteren leuk, maar het is moeilijk voor mij omdat ik de hele dag lach."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie