Video

Its Complicated: Fernando over dominantie en love languages

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Its Complicated: Fernando over dominantie en love languages

Jayh en Mahi bespreken in It's Complicated eeuwenoude vragen en moderne problemen. Samen proberen ze verschillende vraagstukken te tackelen. Deze episode is Fernando te gast en zoeken ze samen uit hoe je een lieve, dominante guy kan zijn. Want hoe dominant is Fernando eigenlijk?

Mannelijke energie

Fernando legt uit bij wat voor soort mannen dominantie voornamelijk voorkomt. Volgens hem is dat met name het geval bij een alfaman: iemand met veel testosteron en die dat ook uitstraalt. "Sommige gasten hebben bijvoorbeeld hele traditionele gedachtes over wat de takenverdeling in huis is, maar dat is geheel persoonlijk. Het gaat om dezelfde love language hebben. Als onze behoeftes niet overeenkomen, ontstaat er ruzie."

Dominantie

Volgens Fernando is het niet per se zo dat dominante mensen niet lief kunnen zijn. "Er zijn vrouwen die juist een man willen die wat dominanter is", vertelt Fernando. "Ze willen iemand die hen beschermt en hen een veilig gevoel geeft. Voor sommige mensen werkt het goed als de man een bepaalde rol aanneemt en de vrouw ook." Fernando noemt zichzelf leuk-dominant. "Als mijn vrouw bijvoorbeeld op pad gaat en ze heeft een leuke outfit aan, dan ben ik lief-dominant, ik verbied haar niet om die outfit te dragen, maar ik vraag haar dan of er wel vriendinnen mee gaan." Volgens Fernando gaat het om de intenties van de andere persoon en de communicatie daarover.

Man vs vrouw

Ook Mahi laat haar licht schijnen over het onderwerp. Ze is zelf niet vies van een zelfverzekerde man. "Stel je voor je bent met je man uiteten en hij bestelt het eten voor jou. Het is zoiets kleins, maar het is aantrekkelijk. Of de man die auto rijdt, tuurlijk de vrouw kan ook auto rijden, maar ik vind het leuk om dan naast me mijn man te zien."

Jayh en Fernando vinden het niet erg om dominant te zijn, maar ze houden ook van hun zachte kant. "Ik ben een dominante man, maar ik ben ook echt een knuffelaar en ik ben me bewust van m'n zachte kant", zegt Jayh. Volgens Fernando komt dit ook door het vaderschap. "Mijn zoontje heeft me meer in touch laten komen met mijn emoties."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie