Video

Leandro Fernandes: "Ik wilde niet meer voetballen"

foto: Videostill
  1. Newschevron right
  2. Leandro Fernandes: "Ik wilde niet meer voetballen"

Juventes-speler Leandro Fernandes begon met voetbal spelen voor de lol. Hij bleek veel talent te hebben en behoort inmiddels tot de veelbelovende namen voor de toekomst. "Ik speelde nooit met de gedachte om profvoetballer te worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leandro vertelt in de nieuwe aflevering van Het Pleintje Van dat vroeg opstaan en trainen vroeger niet in zijn systeem zat. "Pas toen ik echt bij NEC ging voetballen, besefte ik dat het iets kon worden."

niet voor de wind

Het ging Leandro niet altijd voor de wind. Hij werd bijvoorbeeld eerst afgewezen bij NEC. "Toen wilde ik stoppen. Ik wilde niet meer voetballen." Bij een andere club maakte hij zoveel indruk dat hij het jaar daarop wel werd aangenomen bij NEC. Volgens hem motiveerde heel de buurt hem om voetballer te worden.

"Ze zeiden dat ik de trots van de buurt moest worden. Daar ga je over nadenken. Dan lig je thuis in bed en denk je: waarom zeggen ze dit? Menen ze wat ze zeggen?"

Gewoon lekker voetballen
Momenteel voetbalt hij bij Juventus, al herstelt Leandro van een knieblessure. Toch is zijn hoofd altijd op het voetbalveld. "Het is een kwestie van tijd. Ik moet gewoon lekker voetballen. Ik denk niet aan contracten, niet aan clubs, niets. Ik denk aan herstellen, voetballen en plezier maken. Binnenkort sta ik ook op het veld en dan maak ik jullie koud."

"Een voetballer worden is niet moeilijk, maar op het hoogste niveau blijven is moeilijk. En ik, die daar nog niet eens ben, merk al wat je daar allemaal wel niet voor moet doen."

Ster advertentie
Ster advertentie