Video

Vlins over afstappen van idealen voor interreligieuze relaties

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Vlins over afstappen van idealen voor interreligieuze relaties

In It's Complicated bespreken Mahi en Jayh allerlei uiteenlopende dilemma's. In de nieuwste aflevering is Vlins te gast, die onlangs nog een hit scoorde met zijn nummer Stemgeluid. Hij vertelt over zijn relatie en de verschillende geloofsovertuigingen van hem en zijn partner. Ook vertelt hij hoe hij als volwassen persoon omgaat met de mening van zijn ouders.

Garnalen en calamaris

Vlins is Nederlands-Marokkaans en zijn vriendin is Nederlands-Joods. Hij vertelt hoe hun verschillende eetgewoontes invloed hebben op hun relatie. "Ik word vader van een meisje en ik zou later graag met haar ergens een visschotel eten, want ik houd heel erg van garnalen en calamaris. Maar van mijn vriendin mag dat niet, want garnalen en calamaris zijn niet rein. Joodse mensen zien dat als de kakkerlakken van de oceaan. Voor mijn vriendin is dat belangrijk, dus dan respecteer ik dat."

Ouders

Op de bank bij Jayh en Mahi vertelt Vlins dat hij zich als volwassen man niet meer veel aantrekt van de mening van zijn ouders. Hij vindt dat een partner dat ook niet zou moeten doen. "Ik wil niet trouwen met haar ouders, ik wil trouwen met mijn vrouw. Ik vind niet dat je je ouders niet moet respecteren en niet lief moet hebben, maar op een bepaalde leeftijd hoef je niet meer te doen wat ze je opleggen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

It's complicated

Wil je meer afleveringen van It's Complicated checken? Je kunt de episodes bekijken op het YouTube-kanaal van FunX of beluisteren in je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie