Video

Het pleintje van Nouri: "Het litteken van Abdelhak zal nooit helen"

  1. Newschevron right
  2. Het pleintje van Nouri: "Het litteken van Abdelhak zal nooit helen"

Een jaar na de bijeenkomst waarin talloze fans op het pleintje in Geuzenveld bij elkaar kwamen om hun steun te betuigen aan de familie Nouri, is FunX-reporter Laila terug op die plek. Het pleintje, dat inmiddels het A. Nouri-plein heet, heeft voor velen nog een bijzondere betekenis. Buurtbewoners en Nouri-fans Nabil, Raheem en Sidney-Owen kijken terug op die indrukwekkende dag en vertellen wat Abdelhak Nouri voor hen betekent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

respect

"Het is heel bijzonder dat het pleintje nu zo heet," vertelt Nabil, "Je kunt zien dat Nouri respect heeft afgedwongen. Niemand zou de naam van dit pleintje afhalen. Zelfs een racist zou dat niet kunnen doen." Volgens mede-buurtbewoner Raheem was Nouri altijd op het pleintje te vinden als hij een keer tijd had. "Veel tijd had hij niet, maar als hij kon kwam hij langs. Meestal droeg hij dan nette schoenen. Expres, zodat hij niet hoefde te voetballen."

Jaar geleden

Sidney-Owen is speciaal voor het interview met Laila naar het Nouri-pleintje gekomen. Het is de eerste keer dat sinds de bijeenkomst dat hij er weer staat, en dat is heftig. "Ik zie nu iedereen weer voor me. Ik zag toen zijn vader als eerste aankomen en dat vond ik vreselijk om te zien. Zijn vader ging helemaal stuk." Ook op Raheem heeft die dag veel indruk gemaakt: "Het maakte niet meer uit of je voor Feyenoord of PSV was. Het ging niet meer om rivaliteit of dat je een Marokkaan of Nederlander bent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goed persoon

Nabil vindt het geweldig dat Nouri de macht heeft om iedereen bij elkaar te brengen en iedereen te raken. Het belangrijkste dat Nouri bij Nabel heeft achtergelaten, is hoe belangrijk het is om altijd jezelf te blijven. "Dat deed hij, of de camera nu aan of uit stond." Hij zag Nouri niet vaak, maar sprak zo af en toe met de voetballer: "Dat waren goede gesprekken, Hij gaf me altijd het gevoel alsof ik hem heel goed kende. Zoveel aandacht schonk hij aan iedereen." Het laatste appje dat Nabil van Nouri kreeg was een hele bijzondere.

"Hij stuurde: 'Broeders vergeef me als ik jou onrecht heb aangedaan'. Kijk wat voor een jongen hij is. Wat voor onrecht zou hij mij nou weer moeten hebben aangedaan? Dat hij zo denkt maakt hem een speciaal persoon."

Ster advertentie
Ster advertentie