Video

Knaller: "Hoe hard mijn muziek ook gaat, diploma's zijn belangrijk"

  1. Newschevron right
  2. Knaller: "Hoe hard mijn muziek ook gaat, diploma's zijn belangrijk"

Als iemand in de scene kan gaan knallen in 2020, dan is het wel Knaller. Youssef bezocht de rapper van Stack Het, Mama Prayed en Lang of Kort onlangs in het Wilde Westen-hoofdkantoor en sprak met hem over zijn tracks, Papiaments rappen en de belangrijke band die hij had met zijn moeder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder en diploma's

Het viel Youssef op dat Knaller vaak rapt over zijn moeder. Ze overleed in 2015 en inspireerde de rapper uit de Haagse Schilderswijk om muziek te maken. "Zij hoorde mij altijd rappen, maar luisterde dat soort dingen nooit. Maar ik zei altijd tegen haar dat ik ook andere liedjes kon maken, alleen was dat toen niet mogelijk. Nu wel." Tegenwoordig gaat Knaller niet meer naar school, maar hij wil wel ooit terugkeren: "Sowieso, dat blijft belangrijk. Ik wil mijn diploma's hebben, want je weet nooit of rap gaat werken. Je moet een plan B hebben. Diploma's zijn belangrijk. Mijn moeder zou dat ook willen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorzetter

Een eigenschap die Knaller verder zou kunnen brengen dan anderen in de scene, is zijn drang om door te zetten: "Mijn moeder wist dat ik niet zou opgeven. Ik zou strijden om er wat goeds van te maken. Als het niet met rap is, dan is het met iets anders." Maar dat is op dit moment geen issue, want Knaller gaat keihard.

Hulp van de familie

Ondanks het succes blijft hij met beide benen op de grond staan. Daarbij krijgt hij hulp van familieleden: "Mijn broer maakte vroeger al muziek. Ik was vaak in zijn kamer aan het opnemen. Op een dag zei hij dat ik even een tekst moest schrijven. Ik hoorde ook vaak hun nummers, dus ik wist hoe ik op de beat en maat moest rappen. Ik luisterde naar mijn broer, maar ik wilde het anders aanpakken. Ik wilde niet hetzelfde zijn."

Eigen sound

Knaller staat bekend om zijn eigen sound, maar hij heeft moeite om het te omschrijven. Daarom noemt hij het voor het gemak een Knallerstijl. Door die eigen sound is samenwerken met andere rappers trouwens geen probleem. Hij gooit namelijk altijd zijn eigen saus over nummers heen. Dat is ook goed te horen op zijn nieuwe tune: Niet Gelukkig.

Ster advertentie
Ster advertentie