Video

JAYBOOGZ: "IK HEB BIJ EEN AANTAL PROFCLUBS GESPEELD"

foto: YouTube FunX
  1. Newschevron right
  2. JAYBOOGZ: "IK HEB BIJ EEN AANTAL PROFCLUBS GESPEELD"

De 19-jarige Jayboogz is kortgeleden getekend bij Avalon. De verwachtingen van hem zijn hoog. Tijd voor Ouassima om naar Amsterdam Kraaiennest te gaan en de artiest wat beter te leren kennen. Zo vertelt Jayboogz onder andere over zijn voetbalcarrière, zijn tijd in Engeland en over zijn muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voetbal

Voordat Jayboogz zich op zijn muziekcarrière ging focussen, was hij een talentvolle voetballer. Zo heeft de artiest bij een aantal profclubs gespeeld. De discipline en de passie waren echter na een tijdje verdwenen. Met als gevolg dat hij stopte met voetballen. Hij rapt daarover in de track Hoe Kan Je.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Engeland

Jayboogz is voor een halfjaar naar Engeland gegaan. Hij vertelt dat het een moeilijke tijd was voor hem. De artiest had even een moment voor zichzelf nodig om zichzelf weer te leren kennen. Uiteindelijk belde een oude trainer van hem met de vraag of hij bij een Eredivisieclub in Nederland wilde komen voetballen. Na deze voetbaltijd heeft hij zich op muziek gericht. De UK sound heeft hij te danken aan zijn tijd in Engeland. Jayboogz vertelt dat hij de sound onbewust heeft meegenomen. Wanneer hij nu begint te schrijven, komen er Engelse woorden in hem op. Deze woorden worden vervolgens meegenomen in zijn tracks.

muziek

De artiest van Avalon maakt naar eigen zeggen veel gebruik van flow en veel flowswitches. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van zijn UK sound met Nederlandstalig. Een beetje van alles wat. In zijn tracks probeert Jayboogz om mensen mee te nemen in zijn verhaal. Volgens de artiest voelen mensen dat het meest. Binnenkort kunnen we een EP van de artiest verwachten. Voordat zijn EP dropt, zal de artiest van Avalon eerst nog een aantal singles uitbrengen. Over zijn EP en zijn singles liet Jayboogz weinig los. Wel liet hij Ouassima een exclusieve snippet horen van een van zijn nieuwe tracks.

Ster advertentie
Ster advertentie