Video

FunX Homies: "Als ik jou was, had ik mijn handen doorgesneden. Yalla."

  1. Newschevron right
  2. FunX Homies: "Als ik jou was, had ik mijn handen doorgesneden. Yalla."

De struggles van het leven. Het is iets wat zowel de Syrische vluchteling Layth (17) als de Rotterdamse Linzey (18) met elkaar gemeen hebben. Hoewel ze veel tegenslagen hebben gekend, proberen ze toch iets van hun leven te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de eerste aflevering van de online serie FunX Homies worden Layth en Linzey gekoppeld om meer van elkaars leven te weten te komen. Layth loopt een dagje mee in het leven van Linzey en komt erachter dat ze als 18-jarig meisje niet bij haar ouders woont, maar een eigen kamer heeft en begeleid wordt bij het zelfstandig wonen. Iets wat in Syriƫ ondenkbaar is.

een trofee

Als Layth ontdekt dat ze ook nog eens in een gesloten instelling heeft gewoond, is hij helemaal stomverbaasd. "Als ik jou was, had ik mijn handen doorgesneden. Yalla."

Linzey heeft geleerd van haar fouten en kijkt nu alleen nog maar vooruit. Juist daarom leert ze Layth dat je lichaam een trofee is en niet iets om in te snijden.

Eerlijke kans

Linzey vindt het jammer dat vluchtelingen altijd zo negatief in het nieuws komen. Volgens haar verdient iedereen een eerlijke kans. De wijze les van deze dag:

"Vluchtelingen komen altijd slecht in het nieuws. Laat ze ook hun verhaal doen. Luister naar ze. Toon je interesse. Geef iedereen een kans om ze te leren kennen."

Ster advertentie
Ster advertentie