Video

Leafs: "Ik heb liever dat mijn familie goed eet, dan dat ik in Gucci loop"

  1. Newschevron right
  2. Leafs: "Ik heb liever dat mijn familie goed eet, dan dat ik in Gucci loop"

Leafs gaat keihard. Hij is nog maar zestien jaar en heeft al een hoop bereikt op het gebied van muziek. Toch leeft hij niet alleen voor het geld en de fame. Zijn prioriteiten: "school, familie en happiness". FunX-reporter Laila volgde de inspirerende tiener en nam een kijkje behind the scenes tijdens zijn optredens bij Appelsap en Lowlands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Familie

Wat al snel blijkt na een paar dagen met Leafs, is hoe belangrijk familie voor hem is. Onder andere moeder, tante en zusje - die ook in zijn managementteam zit - vergezellen de artiest vaak naar zijn optredens. Voor hem is er dan ook niks belangrijkers dan ervoor te zorgen dat zij meegenieten van zijn succes.

"Ik heb liever dat mijn familie goed eet en blij is, dan dat ik in Gucci-schoenen loop. Het is mooi, maar dat zijn niet mijn prioriteiten."

begin
Zijn muziekcarrière begon in 2016, toen Leafs in de zomervakantie met zijn beste vriend "voor de grap" wat tunes maakte. Uit die sessie kwam Race, waarbij ze ook meteen een simpele clip opnamen in een tuinhuisje. Vanaf toen ging het hard, want het nummer kwam op de radar van Noah's Ark producer Ramiks en mocht hij tekenen bij het platenlabel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rebels

Jahmil, zoals Leafs eigenlijk heet, was nog maar vijftien jaar toen hij doorbrak. Inmiddels is hij met zijn zestien jaar nog steeds een piepjonge artiest. "Mensen van mijn leeftijd willen snel groot worden." Zelf heeft hij die drang niet echt. De keren dat hij in de club is, wil hij het liefste zo snel mogelijk weer naar huis. "Het enige dat ze daar doen is drinken en roken en daar hou ik me niet echt mee bezig." Leafs heeft dan ook een eigen definitie van wat het inhoudt om een rockstar te zijn.

"Mijn visie is dat je doet wat je wil. Ik ben niet per se rebels, maar ik maak wel mijn eigen keuzes."

energie

Op zijn buik heeft Leafs 'sensei' getatoeëerd, het Japanse woord voor 'meester'. De artiest streeft er zelf naar om een sensei te zijn. De kenmerken die daarbij horen zijn volgens hem dat je mensen kunt begeleiden, een goed hart hebt, anderen naar succes wilt helpen en dat je moet kunnen vergeven. Dat laatste is volgens hem essentieel voor een goede energie.

"Je bent sterker als je makkelijker vergeeft. Zo hou je je eigen energie ook puur. Als je boos rondloopt, dan loopt je met een duistere energie. Ik geloof dat wanneer je met goede energie loopt en aan positieve dingen denkt dat er ook positieve dingen op je pad komen."

{instagram https://www.instagram.com/p/BlVRlqfgBog/?hl=nl&taken-by=leafssensei }

Ster advertentie
Ster advertentie