Naar homepage

Over FunX

FunX is een Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren (15-24 jaar) en jongvolwassenen (25-34 jaar) in de grote steden, met een nadruk op Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De zender draait een grote diversiteit aan muziekstijlen, waaronder r&b, hiphop, dance, latin, reggae, bollywood, arab en andere crossover stijlen uit Europa en andere delen van de wereld.

FunX is te bereiken via FM, DAB+ en online. Het radiostation heeft veel interactie met de doelgroep op radio, internet en grote evenementen zoals Zomercarnaval, Woo Hah!, Encore, Appelsap en Amsterdam Dance Event.

VISIE - FunX-luisteraars zijn zeer divers, maar hebben als groep ook veel gemeen. Ze zijn jong en wonen, studeren of werken in de stad. Muziek is een sterk verbindende factor, net als uitgaan, relaties en lifestyle. Over serieuze onderwerpen zoals school, werk, politiek, cultuur, nieuws, familie en religie geven ze graag hun mening. De redactie is een afspiegeling van de doelgroep, waardoor een zender als FunX perfect aansluit bij de belevingswereld van stadsjongeren.

MISSIE - FunX is een 360-gradenmediamerk dat stadsjongeren met aansprekende content op zowel radio, website als social media. De kracht van FunX is dat jongeren zich gemakkelijk met het merk kunnen identificeren. FunX is op de eerste plaats een urban muziekplatform, maar daarnaast besteedt FunX veel aandacht aan actualiteit, entertainment en maatschappelijke issues. FunX geeft de jonge stadse generatie in Nederland een eigen stem, zowel online als on air. Dagelijks zijn de reporters van FunX op straat, op schoolpleinen en op evenementen te vinden om verslag te doen met en voor de luisteraars. Het jongerenmerk levert een belangrijke bijdrage aan de identiteitsvorming van haar doelgroep.