Sport

Spaanse wereldkampioenen weigeren te spelen, ook na vertrek Rubiales

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Spaanse wereldkampioenen weigeren te spelen, ook na vertrek Rubiales

De 23 Spaanse voetbalspelers die wereldkampioen werden, weigeren uit te komen voor de nationale ploeg. Ex-bondsvoorzitter Luis Rubiales stapte op vanwege de ongewenste publiekelijke kus aan de aanvoerder Jennifer Hermoso. Maar de spelers eisen meer verandering van de bond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onvoldoende

Aanstaande donderdag zou Spanje moeten spelen tegen Zweden en de week daarop tegen Zwitserland voor de Nations-League. De Spaanse media laten weten dat 41 voetballers met een brief aan de bond zeiden dat ze niet beschikbaar zijn. De vrouwen vinden het vertrek van Rubiales en bondscoach Jorge Vilda onvoldoende. Ze eisen namelijk dat de secretaris en medewerkers van de persafdeling ook opstappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De laatste druppel

In een statement op Instagram schreef Hermoso: "Als team (dat wereldkampioen is geworden) verdienen wij beter dan deze manipulatieve, vijandige en controlerende cultuur". De aanvoerder zegt dat ze veel druk ervaarde vanuit de bond, om het gedrag van Rubiales goed te praten. Ze noemt het incident "de laatste druppel" van een waslijst van voorvallen die de spelers afkeurden de laatste jaren. Aan het eind van de Instagram post liet ze weten dat ze niet meer voor het Spaanse elftal zou uitkomen, zolang de huidige bestuurders niet zouden vertrekken.


Rubiales verschijnt vandaag voor de rechter op verdenking van seksuele intimidatie en dwang.

Ster advertentie
Ster advertentie