Up 2 Date

Oud FC Barcelona-speler Dani Alves wordt veroordeeld wegens seksueel misbruik

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud FC Barcelona-speler Dani Alves wordt veroordeeld wegens seksueel misbruik

Dani Alves, voormalig rechtsback bij FC Barcelona, wordt vervolgd voor aanranding van een 23-jarige vrouw. De voetballer zit al sinds januari vast en komt hier hoogstwaarschijnlijk nog langer te zitten.

Aanranding

Prijzenpakker Dani Alves is in januari gearresteerd en hij zit sindsdien achter de tralies wachtende tot zijn proces van start zou gaan. Nu wordt hij, zes maanden later, officieel vervolgd voor aanranding. De voetballer zou zich in december vorig jaar schuldig hebben gemaakt aan seksueel wangedrag in een nachtclub in Barcelona. Zo zou hij op de dansvloer een jonge vrouw tegen haar wil in hebben betast. Later nam hij haar mee naar het toilet waar hij haar verbood weg te gaan. De vleugelverdediger ontkende alle aantijgingen en vertelde de politie maar liefst vier verschillende verhalen over wat er die nacht gebeurde. Terwijl de voetballer vast zat deed hij zijn verhaal bij een lokale krant en legde de schuld geheel bij de jonge vrouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dani Alves

Afgelopen maandag stelde de Spaanse rechter dat er genoeg bewijs was dat Alves de vrouw heeft misbruikt. Donderdag moet hij voor de rechter verschijnen om een verklaring af te leggen. Hierna wordt bepaald wanneer de rechtszaak begint. Er hangt een gevangenisstraf van zo'n tien jaar boven het hoofd van Alves.

Alves stond tijdens de arrestatie nog onder contract bij de Mexicaanse club Pumas UNAM. Op het moment dat de club hoogte kreeg van zijn arrestatie, is zijn contract direct ontbonden. Ook eist de club een geldbedrag van 4,5 miljoen euro vanwege dit schandaal.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie