Sport

Prijzenpakker Dani Alves aangeklaagd wegens aanranding

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Prijzenpakker Dani Alves aangeklaagd wegens aanranding

Dani Alves is aangeklaagd wegens aanranding. De oud-speler van onder meer FC Barcelona zou zich afgelopen maand in Barcelona vergrepen hebben aan een vrouw. Ondanks de aanklachten ontkent de Braziliaan dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Tijdens het dansen

Volgens de vrouw zou Dani Alves tijdens het dansen te ver zijn gegaan. Het hooggerechtshof in Catalonië is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident.

De rechtsback van Brazilië ontkent tot op heden dat hij de vrouw betast heeft. "Het is niet waar", zei hij in het Spaanse televisieprogramma Y ahora Sonsoles. "Ik hou van dansen, maar zonder daarbij in iemands aura te komen. Het spijt me heel erg, maar ik ken deze vrouw helemaal niet. Ze doet mijn familie pijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meeste prijzen ooit

Dani Alves staat bekend als de voetballer met de meest gewonnen prijzen ooit. De Braziliaan wist in zijn carrière 44 trofeeën te winnen. Daarmee heeft hij 2 trofeeën meer dan zijn voormalig ploeggenoot bij FC Barcelona, Lionel Messi, die op de tweede plek staat.

Naast zijn twee periodes bij FC Barcelona speelde Alves onder meer voor Sevilla, Juventus en Paris Saint-Germain. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar de Mexicaanse competitie, waar hij uitkomt voor UNAM Pumas. De vleugelverdediger was ook actief tijdens het WK in Qatar en is met 126 interlands een echte legende in zijn vaderland. Alleen Cafú (143 interlands) en Roberto Carlos (127 interlands) speelden meer duels voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie