Sport

Mexicaanse club eist miljoenen van gearresteerde Dani Alves

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mexicaanse club eist miljoenen van gearresteerde Dani Alves

Dani Alves zit nog altijd vast in Barcelona op verdenking van aanranding en heeft mogelijk nog iets waar hij zich zorgen om moet maken. UNAM Pumas, de Mexicaanse club waar hij onder contract stond, eist namelijk een bedrag van 4,5 miljoen euro van de voetballer. Dat meldt Marca.

Clausule

In het contract van Alves met UNAM Pumas zou een clausule staan dat er bij bepaalde activiteiten een straf boven het hoofd van de voormalig speler van Barcelona zou hangen. "Deelname aan dopingzaken, elk schandaal dat openbaar wordt gemaakt of elke handeling die als een misdrijf wordt beschouwd volgens de wetgeving van het land waar deze plaatsvond", zou de clausule lezen. Als een van de genoemde omstandigheden zou plaatsvinden, zou de voetballer zijn oude club 4,5 miljoen euro verschuldigd zijn.

Het incident

Het voorval zou zijn gebeurd in december van vorig jaar. Tijdens het dansen zou Alves een vrouw hebben betast in een nachtclub in Barcelona. De voetballer bevestigde eerder al dat hij in de nachtclub aanwezig was, maar ontkent het voorval. "Het is niet waar. Ik hou van dansen, maar zonder daarbij in iemands aura te komen. Het spijt me zeer, maar ik ken deze vrouw helemaal niet."

Ster advertentie
Ster advertentie