Sport

John Heitinga blijft tot einde seizoen aan als coach van Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. John Heitinga blijft tot einde seizoen aan als coach van Ajax

John Heitinga blijft tot het einde seizoen trainer van Ajax. Dat maakt de Amsterdamse club vandaag bekend via de officiële kanalen. Heitinga verving vorige week de ontslagen Alfred Schreuder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duidelijkheid

Ondanks dat Heitinga een week geleden werd aangesteld als trainer, was het nog niet duidelijk of hij slechts een tijdelijke oplossing zou zijn. Nu schept Ajax duidelijkheid door de oud-speler van Ajax het vertrouwen te geven tot het einde van het seizoen.

'Veel vertrouwen'

Heitinga trainde de afgelopen jaren meerdere jeugdelftallen van Ajax. "We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is", zegt directeur Edwin van der Sar in een verklaring. "John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer. We hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van John en de visie die hij uitsprak."

Heitinga is met zijn 38 jaar de jongste Ajax-hoofdtrainer sinds Ronald Koeman in 2001. Om te compenseren voor zijn onervarenheid, haalt Ajax Dwight Lodeweges als assistent. Lodeweges was de afgelopen jaren vooral actief als assistent-coach van het Nederlands Elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie