Sport

Ajax-supporters plannen protestactie tegen trainer Schreuder

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-supporters plannen protestactie tegen trainer Schreuder

De harde kern van Ajax, genaamd de F-Side, roepen via social media alle supporters van de Amsterdammers op om vanavond witte zakdoekjes mee te nemen naar het stadion. In de vijfde minuut van de wedstrijd tegen Volendam zal er een protestactie volgen tegen trainer Alfred Schreuder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zware griep'

"Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep", schrijft de F-Side op Twitter. "Neem dus je witte zakdoekje mee." Een protest van de supporters met witte zakdoekjes betekent in het voetbal doorgaans dat ze het vertrouwen in de trainer zijn verloren, die dus moet vertrekken.

Geen vertrouwen meer

Ajax kent onder trainer Schreuder een bijzonder moeizaam seizoen en wist in de afgelopen zes wedstrijden niet te winnen. Het bestuur van Ajax besloot na een crisisberaad om Schreuder niet te ontslaan, maar de supporters hebben het vertrouwen al verloren. Na het gelijkspel tegen Feyenoord afgelopen weekend wachtte een deel van de supporters de spelersbus al op in Amsterdam.

Ook binnen de spelersgroep van Ajax zou het vertrouwen in de staf zijn verdwenen. Eerder werd al bekend dat de spelersraad van Ajax – bestaande uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Davy Klaassen – de selectie vrijdag bij elkaar had geroepen voor een stemming over de staf. Toen er werd gevraagd wie er allemaal geen vertrouwen had in de staf, stak vrijwel iedereen zijn hand op.

Ster advertentie
Ster advertentie