Sport

Politie bekogeld met vuurwerk bij wedstrijd Feyenoord-Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie bekogeld met vuurwerk bij wedstrijd Feyenoord-Ajax

De politie heeft het er zondagmiddag maar weer druk mee. Voordat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax begon, zijn agenten bekogeld met vuurwerk. Dat schrijft NU.nl. Er zijn volgens een woordvoerder van de politie zeker zeven mensen aangehouden.

Waterkanon

De nieuwssite schrijft dat fans rookbommen en vuurwerk afstaken toen de spelersbus van de Rotterdammers aankwam. Nadat de bus binnen was, werden agenten bekogeld met vuurwerk. De politie heeft vervolgens een waterkanon en ME-busjes ingezet om de menigte terug te dringen. Volgens een verslaggever van NU.nl had de politie de situatie onder de controle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onrust bij Klassieker

De bus van Ajax arriveerde deze keer zonder problemen bij het stadion, volgens een ANP-verslaggever. De Amsterdammers reden zondag in een anonieme bus. Bij de laatste Klassieker in Rotterdam ging het er heel anders aan toe. De bus van Ajax werd op 19 december 2021 belaagd door honderden relschoppers met rookbommen en vuurwerk.

Een groep van ruim honderd mensen gooiden met vuurwerk en flessen naar de politie. Er zijn toen 78 mensen aangehouden, onder meer voor het bezit van zwaar illegaal vuurwerk, belediging en openlijke geweldpleging.

Rellen voorkomen

Om rellen te voorkomen, heeft de politie dit keer tientallen agenten (te paard), ME en meerdere waterkannonen ingezet bij De Kuip. Het is de eerste keer sinds 27 januari 2019 dat de Klassieker weer in een volle Kuip wordt gespeeld. Jarenlang waren supporters van het uitspelende team niet welkom, vanwege de ongeregeldheden en veiligheidsrisico's in het verleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie