Sport

Klassieker tussen vrouwen Ajax en Feyenoord voor het eerst in Johan Cruijff Arena

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Klassieker tussen vrouwen Ajax en Feyenoord voor het eerst in Johan Cruijff Arena

De klassieker tussen de vrouwen van Ajax en de vrouwen van Feyenoord wordt dit seizoen gespeeld in de John Cruijff ArenA. Het is de allereerste keer sinds het bestaan van Ajax Vrouwen dat de wedstrijd tussen de rivaliserende ploegen in het station wordt gespeeld.

"Geweldig nieuws"

Daphne Koster, Manager van Ajax Vrouwen is erg blij dat de wedstrijd eindelijk in de ArenA mag plaatsvinden. "Voor de spelers, voor trainer Suzanne Bakker en haar staf en voor de vele fans van de Ajax Vrouwen is dit geweldig nieuws", verklaarde ze na de bekendmaking. "Ik ben er enorm trots op dat, onder meer dankzij ABN AMRO, maar ook mede door de goede samenwerking met de Johan Cruijff ArenA, dit nu mogelijk is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere klassiekers

Ajax vrouwen bestaat dit jaar tien jaar en speelt sinds het seizoen 2020/2021 in de eredivisie. Tot dit jaar hadden ze echter nog nooit in hun eigen stadion gespeeld. De Feyenoord Vrouwen spelen sinds het seizoen 2021/2022 in de Eredivisie.

De vorige editie van Ajax-Feyenoord vrouwen werd op het trainingdcomplex De Toekomst gespeeld en eindigde in 2-0 voor Ajax. De vorige editie van de klassieker werd vorig seizoen al wel in De Kuip gespeeld. Die wedstrijd won Ajax met een zege van 4-1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4 maart

Ajax Vrouwen staat op dit moment nog tweede in de Azerion Vrouwen Eredivisie waarmee ze met drie punten achterstand op koploper FC Twente staan. Feyenoord staat op dit moment zesde. Hoe de twee het tegen elkaar gaan doen, zien we pas na de winterstop van dit seizoen.

De wedstrijd stond aanvankelijk in de tweede helft van het seizoen voor 5 maart op de agenda, maar door het wijzigen van de locatie wordt de wedstrijd nu op 4 maart om 16.30 uur gespeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie