Sport

Netten in De Kuip tijdens Klassieker om Ajax-spelers te beschermen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Netten in De Kuip tijdens Klassieker om Ajax-spelers te beschermen

Tijdens de Klassieker, de beruchte wedstrijd tussen de aartsrivalen Feyenoord en Ajax die dit seizoen op 22 januari gespeeld wordt, zullen er netten geplaatst worden in De Kuip. De Rotterdamse club heeft dit besloten om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid worden. De wedstrijd ligt gevoelig, omdat het de eerste keer is dat Steven Berghuis, oud-aanvoerder van Feyenoord en tegenwoordig speler van Ajax, voor het eerst als tegenstander terug is in een volle Kuip.

Netten langs alle zijdes

Voor Feyenoord is het ophangen van netten niet nieuw. De Rotterdamse club maakt ook bij Europese wedstrijden gebruik van het middel, nadat het grote straffen opgelegd kreeg toen supporters zich meerdere malen misdroegen. De club is van plan om tijdens de Klassieker alle zijdes met netten te bedekken, terwijl bij Europese wedstrijden aan één zijde geen netten hangen. Feyenoord gaat nog in gesprek met sportzender ESPN, die de uitzendrechten van de eredivisie heeft, om te bepalen hoe het idee precies vormgegeven zal worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugkeer Steven Berghuis

De laatste keer dat Feyenoord en Ajax tegen elkaar speelden in De Kuip was op 19 december 2021. Toen waren er geen netten nodig, omdat er geen publiek welkom was vanwege het coronavirus. De persoon die daar misschien wel het meest blij mee was, is Steven Berghuis. De aanvallende middenvelder maakte in 2021 de gevoelige overstap van Feyenoord naar aartsrivaal Ajax. De Rotterdamse aanhang kan sinds zijn overstap niet wachten op zijn terugkeer in De Kuip om hem een helse dag te bezorgen.

Geen uitsupporters

Voor Feyenoordsupporters start de kaartverkoop voor de Klassieker zaterdagochtend om 9.00 uur. De wedstrijd wordt, zowel in Rotterdam als in Amsterdam, al jarenlang zonder uitsupporters gespeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie