Sport

Feyenoord neemt afstand van 'walgelijk spandoek' waarop Steven Berghuis wordt bedreigd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord neemt afstand van 'walgelijk spandoek' waarop Steven Berghuis wordt bedreigd

Feyenoord heeft laten weten afstand te nemen van een 'walgelijk spandoek' gericht aan Steven Berghuis. Dat deed de Rotterdamse club middels een kort statement op social media.

Vinkjes

Sinds zondag circuleert op social media een foto met het desbetreffende spandoek. Op het spandoek staan de namen van Martin van de Pol ('Polletje') en Peter R. de Vries. Achter hun namen zijn vinkjes te zien. 'Polletje' was een Ajax-supporter die eerder dit jaar werd doodgeschoten. Ook Peter R. de Vries, die afgelopen week overleed nadat hij in Amsterdam was neergeschoten, was Ajax-supporter.

Op het spandoek staat ook de naam van Steven Berghuis, die niet is aangevinkt. Volgens het Twitter-account Voetbal Ultras, dat de foto publiceerde, is het spandoek door Feyenoord-supporters gemaakt. Op de foto zijn vier onherkenbaar gemaakte mensen te zien die het spandoek vasthouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand'

Nadat de foto rondcirculeerde maakte Feyenoord meteen duidelijk deze actie te veroordelen. "Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen", liet de club weten via Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevoelige overstap

Berghuis maakte afgelopen week de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax, waarmee hij de eerste speler is, na Arnold Scholten in 1995, die deze transfer rechtstreeks maakt. Hij wordt vandaag medisch gekeurd. Via Instagram liet de vleugelspits nog weten 'trots en dankbaar' te zijn dat hij 199 officiƫle wedstrijden voor Feyenoord heeft mogen spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie