Naar homepage
Sport

Steven Berghuis verlaat abrupt groepsapp Feyenoord voorafgaand aan Ajax-transfer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Steven Berghuis verlaat abrupt groepsapp Feyenoord voorafgaand aan Ajax-transfer

De pikante transfer van Steven Berghuis, de aanvoerder en sterspeler van Feyenoord, naar aartsrivaal Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd. Ook de speler zelf lijkt daar vanuit te gaan, want op sociale media gaat een screenshot rond van het groepsgesprek van de Rotterdamse club, waarbij Berghuis zonder ook maar iets te zeggen de chat verlaat.

'Jij ook succes man'

Op de screenshot, getiteld Feyenoord 2021-2022, is bovenaan het gesprek te lezen dat een onbekend nummer de groep heeft verlaten. De spelers lijken verbaasd te zijn, waarschijnlijk omdat Berghuis geen afscheid nam voor dat hij de groep verliet. De jonge middenvelder Wouter Burger reageert als eerst: "Oei". Jens Toornstra (ervan uitgaande dat er geen andere 'Jens' is) lijkt ook verbaasd over het plotselinge verlaten van de groep: "Jij ook succes man", reageert hij. Een paar andere spelers zoals Orkun Kökcu en Bryan Linssen lijken het ook vreemd te vinden en reageren vooral door te lachen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Echtheid van de screenshot

Een aantal mensen betwisten of het wel gaat om een echte screenshot uit de Feyenoord-groepsapp. Uit reacties lijkt het echter wel degelijk om de groepsapp van Feyenoord te gaan. Eerder werd dezelfde foto namelijk gedeeld zonder de telefoonnummers te bedekken en mensen reageren dat ze de voicemail van Bryan Linssen hoorden als zij het nummer naast 'Bryan' probeerden te bellen. Hetzelfde geldt voor het nummer van 'Jens', oftewel Jens Toornstra. Daarnaast is op de achtergrond een groepsfoto te zien met daarop Sem Valk, een jeugdspeler van Feyenoord, die waarschijnlijk het screenshot heeft genomen.

Inmiddels heeft Toornstra zelfs bevestigt dat hij gisteren is platgebeld na het lekken van zijn telefoonnummer en daarom een nieuw nummer heeft moeten nemen. Op Instagram plaatst hij een foto met de tekst: "Bedankt voor alle inzendingen! Ik heb de leukste uitgekozen, de lijnen zijn nu gesloten! #nieuwtelefoonnummer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Update woensdag 30 juni

De reden van het vertrek van Berghuis uit de groepsapp van Feyenoord is iets genuanceerder. Het AD meldt namelijk dat de sterspeler van Feyenoord een nieuw telefoonnummer nodig had, omdat hij allerlei nare berichten kreeg. Zijn oude nummer was blijkbaar uitgelekt, waarna boze Feyenoord-supporters 'vervelende teksten' stuurden. Berghuis nam een nieuw nummer en stapte daarom met zijn oude nummer uit de groepsapp.

Ster advertentie
Ster advertentie