Naar homepage
Sport

Toeschouwer veroorzaakt massale valpartij tijdens Tour de France

foto: YouTube: GCN Racing
  1. Newschevron right
  2. Toeschouwer veroorzaakt massale valpartij tijdens Tour de France

Tijdens de eerste etappe van de Tour de France ging het helemaal mis. Een toeschouwer stak een kartonnen bord uit waarna een enorme valpartij ontstond. Vooral de aanleiding van de valpartij doet veel stof opwaaien.

'Ze staan allemaal stomdronken langs de kant'

Een dame stapte met een kartonnen bord de weg op. Een wielrenner kon het bord niet ontwijken en ging onderuit, waarna tientallen andere renners het zelfde lot wachtte. "Absurd dat dit kan gebeuren in zo'n grote wedstrijd", zegt Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma na afloop. Zijn team werd het meest getroffen door de val. "Alle renners die hier zijn hebben zich maandenlang voorbereid, kosten noch moeite gespaard. Wielrennen wordt steeds professioneler, maar er zitten nog steeds zoveel amateuristische dingen in de wielersport. Dingen, die niet uit te leggen zijn", aldus Zeeman.

"Ze staan allemaal stomdronken langs de kant", vervolgt Zeeman. "Als we met de auto langs rijden, springen ze vlak voor de auto weg. En dan die vrouw, die met de rug naar de renners toe staat. Maar er staan ook geen hekken ofzo, ze staan midden op de weg. Het is belachelijk dat dit anno 2021 nog kan."

Bekijk de crash en de aanleiding in de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie