Naar homepage
Sport

UEFA stopt met uitdoelpuntenregel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. UEFA stopt met uitdoelpuntenregel

Nieuwe ontwikkelingen in het Europese clubvoetbal! De UEFA stopt vanaf het aankomende seizoen namelijk met de uitdoelpuntenregel in Europese competities. Dat laat de Europese voetbalbond weten op Twitter.

Weegt zwaarder

Tot nu toe was het zo dat uitdoelpunten zwaar wogen in de knock-outfase van competities als de Champions League en Europa League. Een voorbeeld: Club I speelt tijdens de heenwedstrijd in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Club II. Als Club I vervolgens uitspeelt in de terugwedstrijd en met 2-2 gelijkspeelt, dan gaat Club I door omdat die dus twee uitgoals heeft gescoord en Club II maar eentje tijdens de heenwedstrijd.

Sinds 1965

Het opheffen van de regel, die al sinds 1965 wordt gehanteerd in UEFA-competities, werd in de laatste jaren al vaker besproken. "Veel coaches, fans en andere betrokkenen vroegen zich af of de regel wel eerlijk was en spraken de voorkeur uit om die af te schaffen", zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Verleden tijd

De regel is nu dus verleden tijd. De UEFA laat op Twitter weten: "Als de teams over twee wedstrijden hetzelfde aantal doelpunten scoren, wordt er twee keer met vijftien minuten verlengd. Als er na de verlenging nog geen winnaar is, volgen er stafschoppen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie